Párkapcsolat: túl gyors a tempó?

10 jel, hogy lassítani kellene!

Annak, hogy túl hamar történnek dolgok egy kapcsolatban, vannak jelei. Bizonyos esetekben lassítani kell, mert akár rossz irányba is haladhatunk.

Ha egy kapcsolat szépen alakul, annak mindenképp örülni kell. Nem mindegy azonban, hogy bizonyos lépcsőket mikor teszünk meg egy szerelemben. Mindennek megvan a maga ideje, ám olykor előfordul, hogy egy párkapcsolatban túl gyors a tempó. Ez sajnos nem mindig jó, sőt – sok esetben inkább rossz irányba tolja a kapcsolatot. A gyors döntések gyakran járnak végül csalódással, s akár olyan házasságban is találhatjuk magunkat, amelyről hamar kiderül: nem működőképes.

Lássuk, mikor kell a túl gyors alakulást lelassítani egy kapcsolatban – különben baj lehet.

1. Sosem egészséges egyből egy másik kapcsolatba ugrani

Gyakori, hogy valaki alig jön ki egy kapcsolatból, már a másikba megy bele. Ez sosem egészséges, túl gyors és nélkülözi az ésszerű döntést. Ha abbahagytunk egy kapcsolatot, szükség van egy kis egyedül töltött időre. Fel kell dolgozni azt, ami történt és tanulni kell a hibákból.

Fotó: 123rf.com

2. Túl gyakori találkák

Egy kapcsolat elején természetes, hogy a szerelmesek minél több időt akarnak együtt tölteni. Ugyanakkor, ha valóban minden idejét a másikkal tölti valaki, valószínűleg túl gyors a tempó. Amennyiben ezt észleljük magunkon, érdemes egyet hátralépni és kicsit egyedül is lenni, vagy másokkal időzni.

3. Bankszámlák megosztása

Ilyesminek egy kapcsolat elején egyszerűen nem szabad megtörténnie – mégis, egyesek nyugodt szívvel belemennek. Fontos, hogy sose osszuk meg az anyagi dolgainkat olyan emberrel, akit csak pár hete ismerünk, még ha oly kedves is számunkra. Többet kell tudnunk róla ehhez, érdemes a személyiségét alaposan megismerni.

4. Összeköltözés

Nem túl ésszerű összeköltözni nem sokkal a randevúzás kezdete után. Természetesen lehet róla beszélni, de ha csak most találkoztunk először, túl gyors a tempó. Ha túlságosan hamar költözik össze egy pár két tagja, az akár káros is lehet a kapcsolatra. Cseppet sem biztos, hogy toleráljuk egymás szokásait – s ha már ilyen hamar együtt élünk, sokkal nehezebb lesz szakítani.

Fotó: 123rf.com

5. Túl sok információ

Természetesen fontos megnyílni a párunk előtt és őszintének lenni – ám nem szerencsés túl sok információt megosztani vele. Ha túl sokat mondunk magunkról elsőre, akár el is riaszthatjuk a másikat, hiszen nem ismer minket annyira. Jobb, ha mindent csak lassan mesélünk el, nem tárulkozunk ki gyors tempóban.

6. Rögeszmés gondolatok

Amennyiben folyamatosan a kedvesünk jár az eszünkben, túl gyorsan haladhat előre a kapcsolatunk. Persze normális, hogy mély érzéseket táplálunk iránta, de más dolgoknak is be kell férnie agyunkba és életünkbe. A rögeszmés gondolatok miatt elhanyagolhatjuk egyéb teendőinket és szeretteinket, barátainkat is.

7. Piedesztálra emeljük a másikat

Az extrém imádat veszélyes – ha a kapcsolat túl gyors tempóban halad, ez is egy jel. A szerelmünk ajándékokkal, bókokkal, romantikus gesztusokkal halmoz el. Míg ez egy szinten normális, a túlzásokba esés intő jel. Ha az elején túl sok az ilyesmi, az károsíthatja a kapcsolat természetes menetét.

Fotó: 123rf.com

8. Mások elhanyagolása

Ha elkezdjük hanyagolni szeretteinket és barátainkat, az is arra utal, hogy a kapcsolatunk túl gyorsan halad. Természetes, hogy kezdetben több időt töltünk kedvesünkkel, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki másnak háttérbe kell szorulnia. Az egészséges kapcsolatban mindenkinek van ideje egyébre is, nemcsak egymásra.

9. Házasságról beszélünk

Az egyik legintőbb jel, ha egy kapcsolat elején máris házasságról kezd beszélni a két fél. Nem szabad átmeneti érzésekre alapozni egy házasságot, hiszen drasztikus változás is bekövetkezhet, amennyiben elsietjük a dolgot.

10. Túl nagy intenzitás

Számos kapcsolat kezdődik nagy intenzitással, ritkán beszélnek a felek hobbikról és egyebekről az intimáson kívül. Állandó a fizikai kontaktus, de nemigen kerül szóba az értékrend, az elvárások és olyan dolgok, amelyek fontosak lennének. Nem árt vigyázni, mert gyakran derül ki, hogy a kapcsolat leginkább a szexre épült. Vagyis túl gyors volt a tempó.

Olvasd el ezt is!

Párkapcsolat – Mennyire vagy kompromisszumkész?

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.