Orgazmus-mozaikszótár

Ha fel szeretnénk dobni szexuális életünket, nem árt tisztában lenni azzal, hogy mi mit jelent. Így egyértelműbb lehet az orgazmus elérése. 

G-pont: a hüvely hasfal felőli oldalán, a hüvelybemenettől 5-6 centiméterre található. A könnyebb felismerhetőség miatt a többi résztől eltérően recés felületű és enyhén kidudorodó. Isabel Allende írja szellemesen vele kapcsolatban egy könyvében: „Vannak férfiak, akikből kinézzük, hogy ha pontosan tudják, hány percet igényel egy békacomb a serpenyőben, akkor még több okkal fognak emlékezni rá, hogy mennyi csiklandozásra van szüksége a G pontunknak, habár az nem olyan biztos, mert a mindennapi életben több figyelmet fordítanak a béka combjaira, mint a miénkre.

A-folt: a méhszájnál kiboltosodó, szexuális ingerlésre alkalmas terület. Kicsit feljebb található, mint a közismertebb G párja. Itt a pénisz makkja jobban elfér és az intenzív mozgása eredményeként képes a méhtestet pulzálásra késztetni. Állítólag hamar bekövetkezik a nedvesség és az elnyújtott orgazmus érzete. A kutatók a hüvely szárazságának okát vizsgálgatták, amikor azonosították a nevezett pontot.

orgazmus

ESZO: elnyújtott szexuális orgazmus. Leginkább a tantrikus szex során merül fel ez a fogalom. A lényeg a kéjérzet elhúzása, nem pusztán perceken, hanem órákon keresztül. Tanfolyamok, videók, könyvek segítik a téma iránt érdeklődőket. Állítólag az agykontrollal együtt lett népszerű, ami hihető is, ha arra gondolunk, hogy ez elsősorban agymunka, olyan mértékben kell kontroll alatt tartani magunkat.

PC-izom: a szeméremcsont és az ülőcsont között találhat. Nem tapintható ki, de intim torna segítségével jelentősen megerősíthető. Az ún. Kegel-gyakorlatokkal lehet megerősíteni ezt az izomcsoportot. Arnold Kegel professzor fedezte fel ezek jelentőségét, tahiti nőket tanulmányozva. Ennél a népcsoportnál anyák hagyományozzák leányaikra az izom karban tartásának módozatait. Az erős PC- izom mindkét fél szexuális gyönyörét fokozni képes.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.