Ölhet-e az orgazmus?

A szexnek számtalan jótékony hatása van, az egyik legjobb karbantartó módszer, gyógyír testnek, szellemnek és léleknek. De mi a helyzet azokkal, akiknek a szíve nem bírja a fokozott megerőltetést?

Kutatók felmérései bizonyítják, hogy az egészséges mértékű és sűrűségű aktus, segíthet több betegség megelőzésében, sőt gyógyításában is. A kiegyensúlyozott, jó szex elmulasztja a fejfájást és a reumás fájdalmakat. Az aktus során felgyorsult vérkeringés ugyanis, kimossa a szövetekből a salakanyagot. Jótékony hatással lehet a megfázásra is. A vérbőség, és a gyors ki-be légzés tisztítja a gyulladt nyálkahártyákat.

A szex amilyen kellemes, olyan megerőltető is lehet, figyelembe véve az illető életkorát, fizikumát, terhelhetőségét. A szív ilyenkor csúcsteljesítményen dolgozik, ami ritmuszavarhoz vezethet. A merevedés miatt vérrög keletkezhet, amely elzárja a koszorúereket. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a szívinfarktusok nagyobb hányada a reggeli órákban történik, az alvás utáni ébredezés perceiben, ha hirtelen kipattanunk az ágyból, a fokozott stressz, az idegeskedés, mind szívinfarktust idézhetnek elő.

A tanulmányok csekély része foglalkozik azzal, milyen összefüggés van a szívinfarktus és a szex között, de szakorvosok szerint, az aktust követő egy-két órán belül megkétszereződik a szívinfarktus kockázata. Sok férfi tart is attól, hogy a szexuális hevesség tűzében, vagy önkielégítés közben szívinfarktust vagy agyvérzést kap.

szex, szerelem

Az esetek többségében, az infarktust követő egy órában, az érintett belehal betegségébe. Egy orvosi blogger leírta egy nő történetét, aki közvetlenül az aktus után lett rosszul, stroke-ja volt. Fogamzásgátlót szedett, ami növeli a vérrögkeletkezés esélyét, más rizikótényezővel (pl. dohányzás) azonban nem rendelkezett.

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy az orgazmus vezetett a stroke-hoz. A történet lényege, hogy a fogamzásgátlót szedőknek érdemes fokozottan odafigyelniük a vérrögképződés lehetőségére! Azért ne keseredjünk el, statisztikai adatról van szó, az aktus közbeni infarktusnak, mint rizikófaktornak az esélye egy a millióhoz.

Egy brit egészségszolgálat arra buzdítja az embereket, hogy naponta szeretkezzenek, mert ezzel megelőzhető a szívinfarktus. Súlyosabb szívprobléma esetén természetesen érdemes szakorvos véleményét kikérni. Tehát nem kell megijednie a szex szerelmeseinek, hisz a lepedőakrobatika gyógyító hatású is lehet. A kockázatok és a mellékhatások elkerülése érdekében, szexeljünk fittségünkért, testi, lelki egyensúlyunkért!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.