Netrandival keressük az igazit: 5 tipp

Randi a interneten. Instant ismerkedés, vagy a kultúra alkalmazkodása a gépek uralta világhoz?

Ahogy az emberek egyre több időt töltenek gépükhöz ragadva, úgy válik folyamatosan népszerűbbé az online ismerkedés is. A platformok között bőven lehet válogatni, hiszen számos oldal várja a regisztrálókat, elkerülve így a random ismerkedés keserű negatívumait. Persze, tudnunk kell az ismeretlen terep íratlan szabályait ahhoz, hogy biztonságosan vághassunk bele az új kapcsolatba.

Ne legyél célpont!

A magányos, elkeseredett, szeretetre éhezők könnyen válhatnak a netrandi áldozataivá. Fontos, hogy olyan oldalon kezdjük az ismerkedést, ahol elég adatot, képet kapunk a partnerről. Persze gyanakodni sem árt, hiszen tökéletes emberek nem léteznek. Ne hagyjuk, hogy a rózsaszín köd elvakítson bennünket és csak a vágyainkra hallgatva belerohanjunk egy ismeretlen karjaiba néhány kedves levél után. Sajnos nem csak a szerelem reményében regisztrálnak. Vannak, akiket a könnyű szex, vagy pénz éltet a netes társkereső oldalak felületét kihasználva.

Bánjunk okosan a személyes információkkal!

Az ártalmatlannak tűnő beszélgetés közben nagyon hamar árulunk el magunkról fontos információkat egy lényegében teljesen ismeretlen embernek. Tehát személyes adatainkat, lakcímünket, vagyoni helyzetünket ne osszuk meg a partnerrel a beszélgetések során. Néhány személyes találkozó után már bátrabbak lehetünk, de amíg a gépek közvetítik a szavainkat, sosem tudhatjuk, ki ül a másik oldalon.

Ne titkolózzunk!

Sokan babonából sem mesélnek az új kalandról, amíg nem biztosak, hogy jól sikerül a randi. Ez azonban kevésbé megfelelő taktika, hiszen az ártatlan ismerkedés veszélyes is lehet. Természetesen nem kell paranoiássá válni, viszont bölcs dolog, ha legalább egy barátunkkal tudtatjuk, hogy kivel és hova megyünk.

netrandi2

Kerüljük a szextinget!

Hiába beszélgetünk már hosszabb ideje a partnerünkkel. Még a személyes találkák után sem okos döntés szextingelésbe bonyolódni. Erotikus képeinkkel és üzeneteinkkel könnyedén vissza lehet élni, hosszú évekre tönkre téve a renoménkat és az emberekbe vetett hitünket egyaránt. Sose írjunk és küldjünk olyan üzeneteket, ami harmadik személlyel szemben kellemetlenné válna.

Ne veszítsük el a fejünket!

Az éjszakába nyúló online kommunikáció képes meggyőzni minket arról, hogy végre megtaláltuk a lelki társunkat. A sok megosztott emlék és élmény között egyre inkább megbízunk a másik ízlésébe, adunk a véleményére. Mindezt talán úgy, hogy sosem randiztunk gépek nélkül.

A „közös múlt” ellenére se akarjuk átugrani a saját elveinket. Ne kezdjünk felelőtlen sexkapcsolatba a szükséges védelem nélkül, de legfőképpen ne hagyjuk, hogy új élményeknek álcázva őrült tettekre késztessen minket egy idegen. Őrizzük meg a józanságunk, és menjünk ugyanazon az úton, amin azzal haladnánk, akit hagyományos módon ismertünk meg.

Forrás: https://napidoktor.hu/