Nem könnyű társkeresés? Így csináld!

Nincs folytatása az első randiknak? Regisztráltál minden társkereső oldalra, mégsem találtad meg az igazit? Biztos, hogy jól keresed? Van pár dolog, amit meg kell tenned ahhoz, hogy révbe érhess a társkeresés során.

Rengeteg párra vágyó, mégis egyedül élő ember van Magyarországon. Férfiak és nők keresik hiába társukat, gyűjtve a rossz tapasztalatokat. Persze, néhányuknak sikerül megtalálni másik felüket, de mivel ők nem tudják elárulni, mi a titka a sikernek, sokan csak irigylik őket. Pedig lehetséges, hogy néhány egyszerű technikával a magányosok is hamar társra találnának. 

Ha valaki, akkor Hegyi Tilda coach tudja, mi a titka a jó kapcsolatnak. 15 éve él házasságban és három gyermeket nevel férjével. 

A legfontosabb, hogy tudjuk, egy párkapcsolat nem leányregény, nem minden nap tökéletes. Egy kapcsolat kialakulásáért dolgozni kell és nemcsak magán a szerelmen vagy házasságon, de benne önmagunkon is” – kezdte a coach, aki elárulta, hol rontják el sokan a párkeresést. – “Rengetegen kerestek már meg azzal, hogy nem jutnak tovább az első randin, sőt, még olyan jelentkező sem akad, aki megfelelne az igényeiknek. De a kérdést feltették-e maguknak, hogy ők vajon kinek felelnének meg? A párkeresés alapvetően az önismerettel kezdődik. Hiába szeretne egy nő maga mellé egy magas szőke, házias, gazdag, humoros fiatalembert, ha a személyisége teljesen az ellentéte mindennek. Ha nem vagyunk tisztában önmagunkkal, kudarcra vagyunk ítélve. Ha önmagunkat rendbe tesszük, megismerjük, akkor lehet felmérni azt, hogy miből lehet válogatni” – mondta Hegyi Tilda, aki szerint sok minden  rajtunk múlik.

Tudod, mit akarsz?

Ha csak nagy vonalakban fogalmazzuk meg vágyainkat, azzal önmagunk életét nehezítjük meg, hiszen nincs konkrét célunk. Nem kell azonban ezzel a helyzettel megbékélnünk, ha egyedül nem tudjuk megtalálni a jó utat céljaink eléréséhez, kérhetünk segítséget is.

Az önismeret fontos a párkapcsolat keresésében is. Ha nem ismerem magam, nem tudok reális célokat, azaz a párkeresés szemszögéből nem fogok reális partnerképet elképzelni. Éppen ezért nagyon bátor és magára büszke ember lehet az, aki az önismeret felé tesz lépéseket. Ez nem egyszerű feladat! Aki erre a megismerési folyamatra határozza el magát, bátran keressen fel coach szakembert. A coaching célja, hogy a tervünket maximum 7 szóban meg tudjuk fogalmazni. Ha ez megvan, az már fél siker, hiszen így könnyebben találjuk meg az utat is, amely céljaink eléréséhez vezet. Ezután már csak néhány kérdést kell önmagunknak feltenni, hogy tisztában legyünk helyzetünkkel. Ha randevúra készülünk, ne csak a külsőnket tegyük tökéletesebbé, hanem a lelkünket is. Üljünk le a tükör elé, nézzünk szembe önmagunkkal és tisztázzunk pár dolgot a tükörképünkkel. Mit is szeretnénk valójában elérni, milyen lehetőségeink vannak, és hol tartunk épp az életünkben, van-e olyan dolog, ami megakadályozhat minket a célunk elérésében, milyen férfit képzelünk el magunk mellé? Ha minden kérdést meg tudunk válaszolni, akkor kezdődhet a párkeresés. Régi bölcsesség, hogy a kiegyensúlyozott, boldog ember vonzóbb a többiek szemében. Ha megismerjük önmagunkat, kiemeljük erősségeinket és javítunk gyengeségeinken, akkor magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk. Ha pedig ezt sugározzuk mások felé, könnyebben találunk párt is” – tudtuk meg a szakembertől.

Ezt a 10 típust kerüld el online társkereséskor

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.