Nem elég a szex? – 5 tipp a frusztráció kezelésére

Maszturbáció és szexjáték is segíthet

Ha partnerünk ritkábban kívánja a szexet, mint mi, vagy nem tudja kielégíteni az igényeinket, van esély a szexuális frusztrációra. Szerencsére a problémára több megoldás is létezik.

Sok párral előfordul, hogy egyiküknek kevés a szeretkezés gyakorisága. Nem ritka, hogy a szex terén nem egyformák az igények, s amikor erre rájönnek, sokan kétségbeesnek. Nem szeretnék sem elhagyni, sem csalni a kedvesüket, de nemigen tudják, hogyan kezelhetnék a helyzetet. Íme néhány ötlet, amely segíthet a problémán.

Fotó: 123rf.com

Tippek a szexuális frusztráció kezelésére

  1. Ne várjunk arra, hogy a másik kezdeményez

Gyakori egy kapcsolatban, hogy mivel általában az egyik fél kezdeményezi a szexet, a másik nem tesz rá kísérletet, ha olyan hangulatban van. Ne kövessük el ezt a hibát, ha szeretnénk szeretkezni, nyugodtan közelítsünk a párunkhoz mi! Nemtől függetlenül meg lehet tenni ezt a lépést, sőt érdemes. Ellenkező esetben a neheztelés tovább nőhet és csak fokozza a frusztrációt.

  1. Dolgozzunk az érzelmi intimitáson

A szex és a testi intimitás nem minden. Fontos, hogy először az érzelmi intimitást teremtsük meg. Ha tudjuk, hogy az érzelmi kapcsolat visszafogottabb lett és ezzel a szex is eltűnt, fontos a probléma gyökerét orvosolni előbb!

  1. Maszturbáljunk

A maszturbáció nagyon fontos. Ha szexuális frusztrációt élünk át, mert a párunknak nincs kedve a szexhez, a maszturbáció is segíthet. Csak mert párkapcsolatban vagyunk, ne hagyjunk fel vele.  Olykor ez még izgalomba is hozza a partnert, szóval ne fogjuk vissza magunkat.

maszt

Fotó: 123rf.com

  1. Használjunk szexjátékokat

Ha egyedülállóak vagyunk és szexuális frusztráció gyötör, manapság online könnyű hozzájutni különféle szexjátékokhoz, amelyek aztán diszkrét csomagolásban házhoz jönnek. Segítenek elérni az orgazmust és nem szükséges hozzá partner.

  1. Virtuális szex

Amennyiben virtuális szexre vágyunk, először fontos meggyőződni róla, hogy az általunk használt oldal biztonságos. Ha ez megtörtént, igénybe vehetünk videó szex chat-et vagy szextinget. Akinek ez vállalható, az egyéjszakás kalandokba is belemehet.

Olvasd el ezt is!

Egyedül vagy a partneremmel menjek szexterápiára?

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.