Nem a szex a legfontosabb – Erősítsd az intimitást a pároddal!

Sokan azt gondolják, hogy az intimitás egyenlő a szexszel a párkapcsolatban. Bár valóban nagyon fontos, ám nem egy és ugyanaz a kettő. Az intimitás messze túlmutat a fizikai érintésen, és nélkülözhetetlen a kötődés kialakulásához, erősítéséhez a párkapcsolatban.

A valódi intimitás az érzelmi és lelki kapcsolódásról szól, amihez hozzájárulhat a testiség is. „Az intimitás nem csak a hálószobában épül. Sőt, leginkább nem ott erősíthetjük a kötődést a párkapcsolatunkban” – mutatott rá Laurel House szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó. – “Az intimitást számos más módon megélhetjük: fizikai, érzelmi, spirituális és értelmi értelemben is.”

„Az intimitás egy összekötő kapocs, ami mélyen gyökerezik két ember között. Egy romantikus kapcsolatban a pár tagjainak szüksége van arra, hogy érezze a biztonságot, szexuális vonzalmat és azt, hogy figyelnek rá. A kulcs az erőfeszítés és az, hogy tegyünk ezért.” A szakember azt is elmondta, hogyan tehetünk a legtöbbet az intimitás elmélyítéséért – számol be a Marie Claire.

randi, bor, vacsora, szerelem

Fotó: 123rf.com

Randizzunk rendszeresen

Nem kell, hogy egy romantikus étterembe szervezzünk randevút vagy valami direkt szórakoztató elfoglaltság legyen. A lényeg, hogy egy kis erőfeszítésre legyen szükség az alkalomhoz.

Akár otthon is randizhatunk, de öltözzünk ki, gyújtsunk gyertyát, terítsünk meg szépen és legyünk jelen fizikailag és érzelmileg egyaránt” – mondta a terapeuta. – „Ha érezhetően teszünk, megteremtjük az atmoszférát ahhoz, hogy a párkapcsolatunk erősödjön, növekedjen, kiteljesedjen.”

Beszéljünk róla

Ha beszélgetünk a partnerünkkel azokról a dolgokról, amik foglalkoztatnak minket, el tudunk mélyülni a diskurzusban, szintén erősíti az intimitást. Kérdezzünk – ne csak eldöntendő kérdést -, hozzunk fel különböző témákat, legyünk aktív hallgatók. Válaszoljunk, nyíltan és őszintén kommunikáljunk. Idézzük fel az első randevúk érdeklődését, amikor a bizalom és kapcsolódás csírái növekedésnek indultak bennünk, és aminek talaján kialakulhatott egy tartós kapcsolat.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Színlelt intimitás

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.