Nagypapák a szexről

Idősebb férfiak számára hasznos lehet beszélni a szexről. Egy tanulmány kimutatta, hogy a férfiak számára hasznos lehet a szexuális problémákról való őszinte baráti beszélgetés.

A férfiak számára hasznos lehet a szexuális problémákról való őszinte baráti beszélgetés, mivel ez segítségükre van boldogtalanságuk és az ebből eredő stresszes állapotuk leküzdésében.

Amerikai kutatók több mint 800, 57 és 85 éves kor közötti embert kérdeztek meg, akik legalább egyszer szembesültek már valamilyen szexuális problémával, mint pl. a libidó hiánya, fizikai fájdalom vagy merevedési zavar.

A tanulmány kimutatta, hogy kevesebb mint a fele a megkérdezetteknek fordult orvoshoz problémájával és ezek közül is több volt a férfi. Ám a vizsgált egyének közérzete közel egységes volt függetlenül attól, hogy fordult-e orvoshoz, vagy nem.

Váratlan eredmény

„A legváratlanabb eredményt az hozta” – meséli Ryo Hirayama, az Oregoni Egyetem végzős diákja – „hogy a szakemberrel történő egyeztetés koránt sem hozta meg a kívánt hatást. A megkérdezett férfiak többsége viszont megkönnyebbült és boldogabb lett, ha problémáiról partnerének vagy egy barátnak mesélhetett. A nők esetében ez viszont nem működött.”

Alexis Walker professzor, a tanulmány társszerzője elmondta: „Az eredmények alapján a nők szexuális problémái sokkal komplexebbek, és fenyegetve érezhetik magukat ha erről házastársuknak kellene beszélniük, vagy megoldásukhoz egyszerűen nem elegendő egy barát beavatása.”

“Az életkor növekedésével a következő szabály alakul ki a szexuális életben: csináld vagy felejtsd el. A legjobb tehát amit tehetnek, hogy ne adják fel szexuális aktivitásukat, bár az kétségtelen, hogy ennek velejárója a szexuális problémák megjelenése és ezek megoldásában sokszor más, egyéb közös tevékenységek lehetnek segítségükre.

Idősebb nők és szex – miért kevesebb?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.