„Na, ezt ne..!”- 10 dolog, amivel tönkretehetjük a randit

Úgy gondoljuk, mindent megteszünk, hogy jól sikerüljön az első randevúnk? Nem biztos. Vannak bakik, melyeket sajnos sokan elkövethetünk, ha nem figyelünk. Melyek vezetik a „toplistát”?

Minden ember más és másként is viszonyul dolgokhoz, témákhoz, történésekhez egy első találkozáskor. Ám abban egyetérthetünk, hogy általánosságban vannak olyan cselekedetek, mondatok, lépések, melyekre bárki furcsa szemmel nézhet. Lássuk, mivel vághatjuk magunk alatt a fát az első randin.

1. Automatikusan úgy teszünk, mint aki azt várja: mindent a férfi fizet

Nem kell természetesen minden találkozáskor megosztani az összeget, de legalább ajánljuk fel az első randin, hogy kifizetjük a fogyasztásunkat. Erre mondhatja azt a férfi, hogy nem szükséges, meghívott.

2. Barátokat is odahívunk

Éppen a második italt fogyasztjuk újdonsült ismerősünkkel, amikor a telefonunk csörögni kezd (erről bővebben az 5-ös pontban), és egyik legjobb barátunk közli, hogy éppen a környéken jár, megihatnánk vele valamit. Ne tegyük ki vadonatúj udvarlónkat annak a kellemetlen szituációnak, hogy bevonunk egy harmadik embert a találkozóba. Később visszahívhatjuk a barátunkat, sőt meg is vitathatjuk vele a randit, de ebben a pillanatban a partnerünknek szenteljük a figyelmet. Ha kapcsolat lesz ebből, úgyis adódik még lehetősége találkozni a barátainkkal.

3. Állandóan magunkról beszélünk

Természetesen a randi arra szolgál, hogy megismerjük egymást, elmondjuk, ki mivel foglalkozik, honnan jött, mik a kedvtelései és így tovább. De senki sem akar azonnal minden apró részletről tudni. Egy kis titokzatosság sosem árt! (Hosszútávon sem.) Ahogyan arra is ügyeljünk, hogy kellően érdeklődjünk a másik fél iránt – ne csak magunkról beszéljünk!

4. Szóba hozzuk az exet

Egy első randevún tilos az exről beszélgetni, kivéve, ha az a célunk, hogy tönkretegyük a találkát. Nem illendő felhozni a témát, még akkor sem, ha egyelőre csak barátok vagyunk. Már csak azért sem, mert azt az érzést kelti, hogy még mindig az egykori szerelem jár az eszünkben.

ismerkedés

5. A telefonunkhoz vagyunk nőve

Cseppet sem szép dolog, ha állandóan kezünk ügyében van egy randin a telefon! A szabály alól vannak kivételek, de csak olyanok, mint például, ha valamiben nem értünk egyet és utánanézünk a google-ben, mi is az igazság, vagy meg szeretnénk keresni egy helyet, ahová még átmennénk a továbbiakban. Legjobb mindenesetre, ha a mobil a táskában marad! Ne osszuk meg a figyelmet a randipartnerünk és az érkező üzenetek között – nemcsak udvariatlanság, de haszontalan is. Egyébként pedig esélyes, hogy a másik fél azt fogja leszűrni, nem vagyunk figyelmesek.

6. Negatív dolgokat sorolunk és pletykálunk

Egyik sem túl pozitív dolog első randevún. (Egyébként sem.) Az emberek általánosságban nem töltik szívesen idejüket olyanokkal, akik negatívak, folyton rossz dolgokról beszélnek, panaszkodnak, vagy éppen másokat szapulnak. Mindez a randipartnerben azt az érzést keltheti, hogy na, vajon róla másnap mit fog mondani ez a lány a barátainak? Ahogyan ezt a tanácsot talán már hallottuk is, ha nincs semmi szép, amit mondhatsz, inkább ne mondj semmit…

7. Kiütjük magunkat az itallal

Ha két-három ital még kellemes hangulatba hoz, nyugodtan igyuk meg. Ennél többet inkább csak születésnapokon, bulikon igyunk, ha muszáj. Ha a randin sokat iszunk, nem biztos, hogy azzal jobb lesz az egész, sőt. Egy idő után nem fogjuk tudni követni igazán a gondolatmenetet és azt kockáztatjuk, hogy nem lesz következő randi. Olyasmit is mondhatunk, aminek nagyon nincs helye.

8. Nem szánunk energiát a megjelenésünkre

Ha tudjuk, hogy randink lesz este, szervezzük úgy a napunkat, hogy lehetőleg haza tudjunk ugrani átöltözni, vagy a munkahelyen rendbe szedhessük magunkat. Ha másik ruhát nem is vihetünk magunkkal, aznap öltözzünk úgy, hogy az a randevúra is megfelelő legyen. Ez árulkodik arról, hogy szántunk időt és energiát a külsőnkre. A készülődés abban is segít, hogy kicsit mentálisan is felkészüljünk az estére.

9. Megmondjuk, hogy másokkal is találkozunk

Az első alkalommal egyrészt felesleges mindenkinek tudnia, hogy randira készülünk. Nem tudhatjuk, hogy sül el – esetleg csak lehet sejtésünk, ha már ismerjük valamennyire az illetőt, akivel találkozunk. Másrészt a randipartnernek se mondjuk el, hogy másokkal is találkozgatunk, amennyiben fenn vagyunk a társkeresőn. Nem kell ilyen részletekbe belemenni, vagy ezt kiemelni. Tartsuk meg magunknak.

10. Kézfogással köszönünk el

Nem mindegyik randi végződik csókkal, ez érthető. De az nagyon furcsán hat, ha azzal zárjuk a találkozót, hogy „örülök, hogy megismertelek”, és kezet fogunk az illetővel. Mindez olyan, mintha valami üzleti tárgyalást zárnánk le. Adjunk puszit, vagy öleljük meg. Egy, némileg szorongást kiváltó eseményen vagyunk túl és talán találkozunk is még újra.

5 tipp – Így randizz válás után

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.