Mit tegyünk, ha csökken a nemi vágy?

A szex okozta különleges örömforrás nem minden ember számára érhető el. A frigiditás betegség, amit lehet és kell is kezelni!

Mi az a frigiditás?

A frigiditás mindkét nemnél jelentkezhet, mely alatt legtágabb megfogalmazásban szexuális zavart értünk. Ez egyrészt jelentkezhet a nemi vágyak csökkenésével, vagy annak teljes hiányával, másrészt frigiditásról beszélünk, ha az adott személy képtelen eljutni a csúcsra, vagyis nem tud átélni orgazmust.

Kiváltó okai között lelki eredetű problémák húzódnak meg, mely hosszabb idő alatt ugyan, de szakorvos segítségével kezelhető.

Kialakulásának okai

A nemi vágyak elvesztése többnyire lelki okokra vezethető vissza: azokban a családokban, ahol a szexualitás tabu témának számít, és a serdülőkor küszöbén álló gyermekek felvilágosítása nem történik meg, ott könnyen válik gátlásossá a későbbiekben a fiatal.

A kamaszkor és a hormonális változások ellenére a korábbi ,,bűnös emlékek”, valamint a tiltott téma miatt feszélyezve érezheti magát bármilyen nemi érintkezés, és a szex során. Ugyancsak kialakulhat a frigiditás a szexualitáshoz kapcsolható traumatikus események miatt.

depresszio, szex

Sok szülő számára jelent kínos témát a szexuális érés és a nemi vágyak, ösztönök megjelenésének észlelése csemetéjüknél, illetve ha a saját gyermekük fordul hozzájuk kérdésekkel ebben a témában.Megelőzés

Ennek ellenére fontos, hogy bármilyen korán kerül is elő a szexualitás témaköre a fiatalnál, korának megfelelően igyekezzünk elmagyarázni, hogy milyen változások zajlanak le benne!

A gyermek kíváncsi, és számára a saját testének felfedezése is beletartozik a kamaszodás, és a felnőtté válás folyamatába, éppen ezért nem szabad semmilyen viselkedésformát tiltani, főként nem magyarázat nélkül!

Kezelés

A gátlás feloldása érdekében mindenképpen ajánlott szakorvosi segítséget kérni! A kezelések elsődleges célja, hogy kiderítsék, milyen lelki okok vezethettek a frigiditás kialakulásához.

Az orvosi konzultációk mellett, a betegség javulását elősegíti a nyílt, őszinte, harmonikus, bizalomra épülő párkapcsolat. A megértés és a szeretet hozzásegítheti a beteget a gátlások feloldásához, mely végül a nemi vágyak felkeltését is elősegítheti.

„Miért nem vágyom szexre a szerelmemmel?” – Az aszexualitás okai

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.