Minden ötödik kapcsolat online kezdődik

Az online társkeresőkön regisztráltak többsége (57%) tartós kapcsolatot keres, derült ki egy friss felmérésből. Ráadásul a legtöbben már tapasztaltak e téren: közel 90%-uknak minimum 3 évig tartott a leghosszabb kapcsolata. A kutatás arra is rávilágított, hogy teljesen mást éreznek egy tartós kapcsolat első mérföldkövének a nők és a férfiak: előbbiek a szülőknek való bemutatást, utóbbiak az összeköltözést.
„Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.” Igaza volt Karinthynak? Hol lehet megtalálni az igazit? Mennyi idő után érez komolynak egy kapcsolatot a nő és a férfi? És mit is értenek egyáltalán az alatt, hogy tartós kapcsolat?
Tartós kapcsolatot keresünk
A felmérés megcáfolta azt az előítéletet, hogy a legtöbben csak könnyed kapcsolatra vágynak az online társkeresők közül. 57% saját bevallása szerint társat, komoly párkapcsolatot keresve kezd bele az internetes társkeresésbe. A kutatási eredmények és a Lovebox tapasztalata szerint ebben a tekintetben nincs eltérés nők és férfiak között. Kifejezetten kötöttségek nélküli kapcsoaltot csak 7,4% vágyik, jellemzően a 19-24 év közöttiek.
Minimum fél év kell a tartós kapcsolathoz
A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók csupán 7%-a gondolja úgy, hogy 2-3 hónap már tartós kapcsolatnak számít, azonban ez az arány a férfiaknál valamivel magasabb. 58% a fél-egy éves kapcsolatot érzi tartósnak, míg 35,1% szerint csak egy több éves kapcsolat tekinthető igazán annak, tehát aki tartós kapcsolatot keres, az valóban hosszabb távban gondolkodik.
társkereső2
Felvállalni a másikat, feladni az addigi életmódot
A felmérésből az is kiderült, hogy jelentősen eltér az a kapcsolati mérföldkő, amitől egy nő és egy férfi igazán komolynak kezd érezni egy kapcsolatot. A nők közel fele (45,2%) válaszolta, hogy ez a lépés az, ha a párja bemutatja őt a szüleinek és barátainak. Ezzel szemben a férfiak leginkább az összeköltözést tekintik ennek a mérföldkőnek.
Munkahelyen és társkeresőn ismerkedünk

A felmérés talán egyik legmeglepőbb eredménye, hogy a válaszadók többsége igazán hosszú kapcsolatokon van túl. A kitöltők 30%-ának 3-7 évig tartott a leghosszabb kapcsolata, 56%-uknak pedig még ennél is hosszabb ideig, több mint 7 évig. Arra a kérdésre pedig, hogy hol kezdődött a leghosszabb ideig tartó kapcsolatuk, a kitöltők majdnem ötöde (18%) válaszolta, hogy valamelyik társkeresőn. Ez több, mint akik iskolában (gimnázium, felsőoktatási intézmény, stb.) találtak párt, és azonos azok számával, akik a munkahelyükön leltek társat.

társkereső1
Szemben a gyakran hallott véleménnyel a többség még mindig tartós kapcsolatot keres. Divatba jöhet a szingliség, a mingliség, a „barátság extrákkal”, a párkeresők többsége mégis hosszú távra keres társat, és ezért nem fél netes társkeresőre regisztrálni.

Forrás: https://napidoktor.hu/