Mikor aktuális az összeköltözés?

A párkapcsolatokban eljön az az időpont, amikor a felek tovább szeretnének lépni, és szóba jön az összeköltözés. De mikor cuccoljunk, és mik a buktatók?

Költözzünk össze, de mégis mikor? Tesszük fel magunknak a nagy kérdést, amikor úgy érezzük, hogy párkapcsolatunk már megérett arra, hogy fellépjünk a következő lépcsőfokra. Az együttéléstől talán joggal tarthatunk, hiszen az előnyei mellett számos buktatót is rejthet magában.

Nagyjából egy éven belül érdemes az összeköltözés, bár nincs erre pontos számadat, de lakva ismerni meg a másikat. Így látjuk azt, hogy együtt élni is tudunk” – kezdi Hevesi Kriszta, szexuálpszichológus. – “Az összeköltözés után ne ijedjünk meg attól, ha az első időben néha repkednek a tányérok, hiszen mindkét fél irányítani szeretne, ott akar lenni a háztartás vezetésében” – tette hozzá a szakértő.

“Van olyan ember, aki az első délután összeköltözne a szerelmével, van, aki évekig halasztaná – mindkettő tud működni, és tönkre menni is. Nem ezen múlik, nem időintervallumhoz van kötve, hanem kalkulálni kell, hogy együtt kell felkelni és lefeküdni, és közben is érdemes minőségi időt eltölteni – mondja Papp Gergő, aki nem csak együtt él, de együtt is dolgozik feleségével.

Forrás: RTL Klub