Miért tabu a maszturbálás?

Pedig ugyanolyan egészséges, mint a szex

Miután ma már szabadon beszélünk a szexről s annak mindenféle változatáról, felmerül a kérdés: miért számít az emberek körében még mindig tabunak a maszturbálás. Ráadásul úgy, hogy igen sok előnye van.

Sokak számára bizonyára már nem újdonság, hogy a szex számos egészségügyi előnnyel bír. Nincs ez másként a maszturbálás esetében sem, hiszen hasonló jótékony hatásokra számíthat, aki magának szerez örömet, mint aki partnerrel teszi meg ezt. A maszturbálás sajnos máig valamelyest tabu. Pedig nem kellene annak lennie.

Szakemberek szerint a maszturbálás máig tabunak számít a társadalmunkban, mivel kevesen beszélnek nyíltan magáról a szexről is.

Sokan helytelennek, erkölcstelennek tartják, ha szóba kerül az önkielégítés, vagy bármi, ami az önkényeztetéssel vagy a szaporodással kapcsolatos. Pedig valójában az iskolákban is a nevelés részévé kellene tenni a szexuális felvilágosító oktatást, hogy a gyermekek hiteles információkat kapjanak s ne abból tájékozódjanak, amit online olvasnak” – vélekedik Tara Mehta, az S. L. Raheja Kórház klinikai pszichológusa.

Fotó: 123rf.com

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a maszturbálás esetében teljesen természetes dologról van szó, mely ráadásul nem kevés egészségügyi előnnyel jár. 

Lássuk, melyek is ezek – vagyis miről maradunk le, ha a maszturbáláshoz furcsán viszonyulunk!

1. Minden jellegű szexuális izgalom oxitocin felszabadulását eredményezi, amely természetes fájdalomcsillapító a szervezetben. A maszturbálás főként a fejfájást, az izomfájdalmakat mérsékeli és gyógyír lehet az álmatlanságra is.

2. A maszturbálás természetes stresszcsökkentő.

3. Segít megküzdeni a depresszióval.

4. Hozzájárul a tesztoszteron felszabadulásához, s ezzel az erősebb immunrendszerhez.

5. A maszturbálás kétségtelenül sokat segít abban, hogy jobban megismerjük a saját testünket. Ezáltal a szex során is sokkal egyszerűbben irányíthatjuk partnerünket, mert pontosan tudjuk, hogy mivel lehet bennünket izgalomba hozni és kielégíteni.

Ez pedig kölcsönös megelégedettséggel jár.

Olvasd el ezt is!

Létezik tökéletes maszturbálás?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.