Miért tabu a maszturbálás?

Pedig ugyanolyan egészséges, mint a szex

Miután ma már szabadon beszélünk a szexről s annak mindenféle változatáról, felmerül a kérdés: miért számít az emberek körében még mindig tabunak a maszturbálás. Ráadásul úgy, hogy igen sok előnye van.

Sokak számára bizonyára már nem újdonság, hogy a szex számos egészségügyi előnnyel bír. Nincs ez másként a maszturbálás esetében sem, hiszen hasonló jótékony hatásokra számíthat, aki magának szerez örömet, mint aki partnerrel teszi meg ezt. A maszturbálás sajnos máig valamelyest tabu. Pedig nem kellene annak lennie.

Szakemberek szerint a maszturbálás máig tabunak számít a társadalmunkban, mivel kevesen beszélnek nyíltan magáról a szexről is.

Sokan helytelennek, erkölcstelennek tartják, ha szóba kerül az önkielégítés, vagy bármi, ami az önkényeztetéssel vagy a szaporodással kapcsolatos. Pedig valójában az iskolákban is a nevelés részévé kellene tenni a szexuális felvilágosító oktatást, hogy a gyermekek hiteles információkat kapjanak s ne abból tájékozódjanak, amit online olvasnak” – vélekedik Tara Mehta, az S. L. Raheja Kórház klinikai pszichológusa.

Fotó: 123rf.com

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a maszturbálás esetében teljesen természetes dologról van szó, mely ráadásul nem kevés egészségügyi előnnyel jár. 

Lássuk, melyek is ezek – vagyis miről maradunk le, ha a maszturbáláshoz furcsán viszonyulunk!

1.Minden jellegű szexuális izgalom oxitocin felszabadulását eredményezi, amely természetes fájdalomcsillapító a szervezetben. A maszturbálás főként a fejfájást, az izomfájdalmakat mérsékeli és gyógyír lehet az álmatlanságra is.

2.A maszturbálás természetes stresszcsökkentő.

3.Segít megküzdeni a depresszióval.

4.Hozzájárul a tesztoszteron felszabadulásához, s ezzel az erősebb immunrendszerhez.

5.A maszturbálás kétségtelenül sokat segít abban, hogy jobban megismerjük a saját testünket. Ezáltal a szex során is sokkal egyszerűbben irányíthatjuk partnerünket, mert pontosan tudjuk, hogy mivel lehet bennünket izgalomba hozni és kielégíteni.

Ez pedig kölcsönös megelégedettséggel jár.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.