Miért színlelünk orgazmust?

A gyengébb nem képviselői közül most talán többen tiltakozni fognak, a tudósok mégis azt állítják, hogy többségük azért színleli az orgazmust, mert fél a meghitt érzések kimutatásától.

A hölgyek 60 százaléka vallja be, hogy előfordult már vele az, hogy csak tettette, hogy elért a csúcsra, ez azonban legritkább esetben történik a partner érzéseinek kímélése céljából. A legtöbben inkább a saját érzéseik kimutatásától félnek, vagy attól, hogy nem tudják, hogyan reagálna a testük az orgazmusra – esetleg szeretnék, ha minél előbb vége lenne már az aktusnak.

Erin Cooper, a pennsylvaniai Temple Egyetem munkatársa így kommentálta az eredményt: „Erről a jelenségről sok szó esik a filmekben és a női magazinokban, ám még soha nem vizsgálta senki tudományosan. Ez nagyon nincs jól így.”

Hogy képet kapjon a jelenségről, 366 nőt kérdezett ki. Az alanyok életkora 18-32 év volt, és korábban mindannyian bevallották, hogy színlelték már az orgazmust. Legtöbben azt mondták, azért tették, hogy érzelmileg megmaradjon partnerükkel a három lépés távolság, mások azért, hogy leplezzék a zavarukat, amiért nem különösebben élvezik az együttlétet.

„Azok a nők, akik érzelmileg nehezen kerülnek másokkal egy hullámhosszra, a szexben is problémásnak találják ugyanezt. Többségüknek nagy szüksége lenne egy szakember segítségére. Még keveset tudunk a jelenségről, így nem világos, hogy ez az oka vagy a következménye bizonyos zavaroknak.” – mondta el Cooper.

A megkérdezettek kisebb része azonban más okból teszi mindezt: azért, mert így tudják növelni a saját szexuális élvezetüket. Az ilyen nők általában kifejezetten elégedettek a nemi életükkel, így a szakember szerint esetükben nem kell elítélni a vágyfokozás ilyen módját.

Forrás: Napidoktor.hu