Miért imádják sokan a vanília szexet?

Úgy tűnik, a perverz szex már egy ideje mainstreamnek, ugyanakkor népszerűnek számít. Talán ez akkor vált hivatalossá, amikor a Szürke ötven árnyalata hatalmas szenzáció lett. De a vanília szex is még mindig igen populáris.

Mi is pontosan az a “vanília szex”?

“A vanília szex legáltalánosabb példája, amit az emberek legtöbbször emlegetnek, az valószínűleg a misszionárius pozíció, sötétben egy partnerrel. A vanília szex azonban” – magyarázza Rosara Torrisi, szexterapeuta – “éppoly szubjektív, mint a perverz szex: a vanília szex során az emberek általában nem lépnek ki a komfortzónájukból. A vanília szex egy olyan kifejezés is, ami sztereotipikusan normális egy adott időszakban vagy társadalmi körben.” Tehát ha nincs szexuális segédeszközökkel teli fiókod, vagy Samantha Jones-típusú szexhinta a nappalidban, akkor szexuális életed „vaníliának” tekinthető. De ez még mindig szubjektív így – számol be a FemCafe.

Mégis rossz a hírneve

Lehet hallani vagy olvasni olyan emberekről, akik unalmasnak tartják a vanília szexet; vagy valakire azt mondják, hogy „rossz az ágyban”, mert nem tartják elég izgalmasnak. De miért baj ez, ha náluk működik? Nos, Torrisi ezt a szemléletet kulturális jelenségnek tekinti, különösen, mivel a perverz szex eléggé népszerűvé vált a popkultúrában. A másik oldalon pedig a vanília szexet gyakran sztereotip normának tekintik, az ettől a normától való elrugaszkodás pedig ellenreakciót válthat ki az emberekben. Röviden: ha a vanília szex körül rossz hírnév kering, az azért van, mert nem az illetőnek való, ami teljesen rendben van! És ugyanez a helyzet a perverz szexszel is.

Fotó: 123rf.com

Ennek ellenére sokan kedvelik

A vanília szex egy teljesen egyszerű dolog, és rendkívül népszerű. A bizonyíték erre, hogy nem muszáj különböző extrém dolgokat bevetni ahhoz, hogy jó legyen a szex. Ha mindkét félnél működik az aktusnak ezen típusa, akkor ugyanolyan örömökben lehet részük, mintha bevetnének különböző segédeszközöket, vagy erősebb/durvább érintéseket. Ráadásul ez nem zárja ki azt, hogy perverz szexben is részetek legyen, hiszen bármikor beadhatjátok a derekatokat egy ilyen aktusra is.

De mi van akkor, ha a vanília szex nem működik?

“Ha nem okoz örömet, akkor miért csinálod?” – kérdezi Torrisi. Mindenkinek más preferenciái vannak. Tehát akár perverznek, vaníliának, akár valahol a kettő között azonosítod magad, Torrisi hangsúlyozza, hogy az számít, hogy képes legyél azonosítani, mit szeretsz, és ezt kommunikálni a partnered felé. “Ha nem szereted a jelenlegi szexuális életedet, beszélgess a partnereddel arról, hogy mit szeretsz az együttlétetek során, majd adj hozzá néhány ötletet, hogy mi mással dobhatnátok fel.” Ne feledd: senki sem gondolatolvasó. Ha nem tudatod valakivel, hogy szeretnél valamit, akkor ő sem lesz képes úgy ágyba bújni veled, ahogy azt te szeretnéd. De figyelmeztet Torrisi, hogy néhány ember egyszerűen nem szereti ugyanazokat a dolgokat, mint a partnere – ez is rendben van. Ez azonban azt jelentheti, hogy a szexuális kapcsolatotok nem fog működni.

Ha ez egy olyan terület, ahol állandó küzdelmek zajlanak, akkor érdemes egy szexterapeutát felkeresni” – javasolja Torrisi.

Olvasd el ezt is!

Kiderült, hány percig tart a tökéletes szex

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.