Miért csináljuk? – A szex 10 meglepő előnye!

Ha önmagában nem elég indok a szexre a vágy, az orgazmus, a partner közelsége, jusson eszünkbe, hogy a szeretkezés az általános jó közérzetünkért is felel…!

A szex nemcsak úgy általában jó! A szerelmeskedés teljes szervezetünkre remek hatással van. Lássuk, mit is tehet értünk az egészséges szexuális élet – jó értelemben!

1. A szex segíti az immunrendszer megfelelő működését

A szexuálisan aktív emberek számára kevesebb ideig tart kilábalni egy betegségből. Magasabb mennyiségben van jelen a szervezetükben az, ami megvédi a szerveztet a baktériumok, vírusok és más behatolók ellen. Heti 1-2 szex már biztosítja e bizonyos ellenanyag magasabb szintjét. Akik kevesebbszer szeretkeztek, azoknál alacsonyabb volt a szintje.

Persze immunrendszerünket azzal is támogathatjuk, ha helyesen étkezünk, aktívak maradunk (testmozgással), eleget alszunk, felvesszük a szükséges védőoltásokat, illetve használunk óvszert, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a másik fél is teljesen egészséges.

2. A szex növeli a libidót

Ha élénkebb szexuális életet szeretnénk, akkor többször is kell szeretkeznünk – a több szex jobbá teszi a szeretkezést és a libidót is javítja. A nők esetében növeli a hüvelyi nedvességet, a véráramlást és a rugalmasságot, vagyis mindent javít, amitől csak a szerelmeskedés jobb lehet.

3. Javítja a húgyhólyag kontrollálását nőknél

Az erős medencefenék sokat segít abban, hogy elkerüljük az inkontinenciát, mely egyébként a nők 30 százalékát érinti élete valamely pontján. A jó szex remek gyakorlat a medencefenék izmainak erősítésére. Az orgazmus főleg olyan összehúzódásokat okoz, amely erősíti ezeket.

4. Csökkenti a vérnyomást

Kutatások azt mutatják, hogy van összefüggés a szex és az alacsonyabb vérnyomás között. Számos tanulmányt végeztek már el, de egyik konkrétan kimutatta, hogy a szexuális aktus (és nem a maszturbálás) kifejezetten csökkentette a szisztolés vérnyomást – vagyis az első értéket a számok közül.

5. A szex edzésnek is tökéletes

Remek formája az edzésnek a szeretkezés, persze a futópadot nem helyettesíti, de sokat számít. Percenként kb. 5 kalóriát használ, mindenképp többet, mint a tévénézés! Növeli a pulzusszámot és több izmot megmozgat. Ahogy egy átlagos edzés, ez is akkor a leghatékonyabb, ha rendszeres!

6. Csökkenti a szívroham kockázatát

A jó szexuális élet a szívnek is áldás. Miközben ideális módszer a szívverés növelésére, a szex segít egyensúlyban tartani az ösztrogén és tesztoszteron szintjét. Ugyanis ha csak egyik is alacsony, könnyebben kialakulnak olyan problémák, mint a csontritkulás vagy a szívbetegség.

7. A szex csökkenti a fájdalmat

Mielőtt aszpirin után nyúlnánk, próbáljuk ki az orgazmust… Blokkolhatja ugyanis a fájdalomérzetet, mivel olyan hormont szabadít fel, mely segít növelni a fájdalomküszöböt. A stimuláció (orgazmus nélkül) szintén képes erre. A kutatók szerint a hüvelyben történő ingerlés blokkolhatja a krónikus hát- és lábfájdalmakat, sőt, maguknak a nőknek a véleménye szerint a nemi szervek sajátkezű stimulációja még a menstruációs görcsöket és ízületi fájdalmakat is enyhíti. Egyes esetekben a fejfájást szintén.

Fotó: 123rf.com

8. Csökkenti a prosztatarák esélyét

Azoknál a férfiaknál, akik gyakran ejakulálnak (legalább 21 alkalommal havonta), kevésbé jellemző a prosztatarák kifejlődése egy tanulmány szerint. A szex mellett azonban ebben az esetben a maszturbáció és maga a nemi érintkezés is kiválthatja ugyanezt. Persze más tényezők is szerepet játszhatnak a prosztatarák kialakulásában – de a több szex sosem árt!

9. Javítja az alvást

Szex után sokkal gyorsabban elalszik az ember – az orgazmust követően ugyanis prolaktin nevű hormon szabadul fel, mely felelős az álmosságért és a relaxációért.

10. A szex könnyíti a stresszt

A partner közelsége csökkenti a stresszt és a szorongást. Az érintés, az ölelés a szervezetben felszabadítja a természetes „jó érzés hormont”, míg a szexuális izgalom olyan anyagot szabadít fel az agyban, mely az öröm- és a jutalmazási rendszert aktiválja.

A szex, az intimitás növeli az önbecsülést és a boldogságot. Nem írható fel receptre, de azért végezzük bizalommal!

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.