Mi magyarok szeretünk kísérletezni az ágyban

A Durex 24 500 fő részvételével kutatást végzett a Facebook rajongói között arra vonatkozóan, hogy a nyár felfokozott hangulata mennyire érhető tetten a hálószobákban, és mennyire vagyunk nyitottak az újdonságok iránt. A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy az évszakok nincsenek különösebb hatással arra, hogy mennyit szeretkezünk, viszont a kísérletező kedvünk a nemzetközi átlaghoz mérve meglepően magas. A válaszadók közel kétharmada nyilatkozta, hogy az elmúlt egy hónapban kipróbált valami újat az ágyban, közel egyharmaduk pedig az elmúlt héten is.

A nyári hónapok több szempontból is felfokozott időszaka az évnek, amikor távol a munkától, vagy az iskolától boldogabbnak és felszabadultabbnak érezzük magunkat. Ez derült ki a friss kutatásból is, melyen 24 500-an vettek részt a magyarországi Facebook rajongóik közül.

A kitöltők több mint fele (53,6%) nyilatkozta, hogy boldogabbnak érzi magát nyáron, 45 %-uk szabadabbnak, 41%-uk pedig nyitottabbnak az új dolgokra. A válaszadók között kicsit több volt a fiú (53,3%) és legnagyobb részük párkapcsolatban (házasság, élettársi viszony, kapcsolat) él (68,63%). Arra a kérdésre, hogy a szexuális életük intenzitása és a nyár felfokozott hangulata közötti látnak-e összefüggést, a megkérdezettek 71%-a válaszolt nemmel, vagyis az évszakok nincsenek hatással a szexuális életükre. A legtöbben azért várják a nyarat, hogy több időt tölthessenek a párjukkal (21%), nyaralni mehessenek (14%), és többet lehessenek a szabadban (17.58%), ugyanakkor csak 12%-uk várja a nyártól a jobb vagy gyakoribb szexuális életet.

shutterstock_73738759

A párkapcsolatban élőkre legjellemzőbb a magas kísérletező kedv, és a leginkább ők nyitottak az újdonságokra is, hisz 28%-uk mondta, hogy az elmúlt egy héten is kipróbált valami újat, de jelentős részük pezsdítette fel szexuális életét az elmúlt 1-2 (18,4%), illetve 3-4 (13,89%) hétben is. Ez az adat messze felülmúlja az Angliában végzett hasonló kutatás eredményeit, ahol a megkérdezettek 1/5-e nyilatkozta azt, hogy semmi javulás nem történt a szexuális életében az elmúlt évben. Ezzel szemben a magyarországi kutatásban résztvevők 46%-a válaszolta, hogy nőtt a szexuális étvágya ugyanezen időszak alatt. A kutatásból az is kiderült, hogy nyáron jobban akarunk tetszeni a másik nemnek, hisz előtérbe kerül az edzés (27,22%), és az öltözködés (20,92%) fontossága.

Szeretkezésre fel, még van néhány hét a nyárból! A Durex legújabb nyári kampánya az „Irány a Paradicsom” segít felpezsdíteni a Te szexuális életedet is!

Forrás: