Mi az igazság? – Hány kalóriát égetsz szex közben?

Érdekel, hogy hány kalóriát égetsz el szex közben? Bár már sokan, sokféleképpen megpróbálták kiszámolni, de most talán közelebb kerülünk az igazsághoz.

Egy ismertebb kutatás kísérletei során összehasonlították a futás és a szex által elhasznált kalóriákat. Nem meglepő, de a futás került ki győztesen. A nők egy 30 perces kocogás alatt átlagosan 213 kalóriát égettek el, míg a férfiak 276-ot. Ezzel szemben a 30 perces szex a férfiaknál 101, a nőknél 69 kalória elégetésével járt. Ez körülbelül egy pohár bornak felel meg, amit nagy valószínűséggel szex előtt el is fogyasztottunk – számol be a Dívány.hu.

Persze, az sem mindegy, hogy milyen pozíciót választunk a kalóriaégetéshez, mert minden testhelyzet más-más fizikai igénybevételt követel, pont úgy, mint az edzőtermi gyakorlatok. Szex közben is igaz az, ami bármelyik sportnál, hogy minél többen mozgunk, annál több kalóriát égetünk, így érdemes elszakadni a misszionárius póztól.

szex, pár

Fotó: 123rf.com

Hogyan számoljuk ki?

Vannak különböző szexkalkulátorok, ez a „szexszámológép” a mi kedvencünk, igaz a pontossága megkérdőjelezhető, hiszen ez a rendszer sem látja, hogy mit és mennyit mozog közben egy-egy pár, csak az alaphelyzetből indul ki. Egy másik módszerrel szintén meg kell adni a nemet, a testalkatot, ahogyan a póz típusát és az együttlét időtartamát is. Sokan már az okosórákra és különböző kalóriaszámlálós kütyükre esküsznek, amiben szintén van logika. Ugyanez az óra méri akkor is a teljesítményünket, ha futunk, biciklizünk vagy súlyt emelünk, miért ne működhetne jól szex közben is? Bár, erre vonatkozó testmozgás a legtöbb okosórában még nem szerepel, de van, aki már erre is gondolt. A legtöbb készülék a pulzusszám alapján határozza meg a kalóriaégetést, és lássuk be, szex közben alaposan megemelkedik a pulzus, ami viszont nem az energiafelhasználástól függ.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

9 tipp – Ettől lesz erősebb a kapcsolat és romantikusabb a szex

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.