Mi az a vaginizmus?

Vaginizmusról akkor beszélünk, ha a hüvely környéki izomzat görcsös, akaratlanul kialakuló összehúzódása megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi közösüléskor a hímvessző behatolását.

A vaginizmus háttérben általában lelki okok állnak

1. A szextől való félelem és annak visszautasítása, de szexuális trauma (nemi erőszak, korábbi kellemetlen szexuális emlék) is kiválthatja a vaginizmust. A fájdalomtól való félelem hatására a hüvelyizmok görcsösen összehúzódnak.

2. Ritkán más okok is kiváltanak fájdalmas izom összehúzódást a hüvely falban, példáué fertőzés, gyulladás,vagy egyéb elváltozás. Aki ilyen jellegű fájdalmat tapasztal, először keresse fel a nőgyógyászát, hogy kivizsgálják pontosan mi is áll a panaszok hátterében.

A kóros izomfeszesség esetén nagyban romlik a hüvely és a környező szervek, izmok, szövetek tápanyag és vérellátása. A vérellátási zavar és a spasztikus izmok nemcsak a szeretkezést teszik lehetetlenné, a medencefenék izmok és a gyűrűszáróizmok kimerülését, meggyengülését is hozzák. Paradox helyzet keletkezik, mert egy területen kóros izomfeszesség található, ami a gát többi terültén kórós kimerültséget, izomgyengeséget okoz.Mi történik a vaginizmus során testünkben?

shutterstock_43027291

Hogyan szüntethetjük meg a hüvelyfájdalmat?

Hatékony megoldást nyújt a vaginizmus megszüntetésében, ha megismerkedünk testünk működésével és jelző rendszerével. Az intimtorna tanfolyamon megtanulhatjuk a külső és belső, a gát és a hüvely izmok koordinációját és test tudatunk magasabb szinten való megismerését. Bepillantást kaphatunk a probléma lelki hátterének okaira. Megtanulhatjuk a gátizmok ernyesztő, lazító technikáit, amik jelentős változást hoznak ebben a problémában is.

A hüvelyerősítő gyakorlatai és a tudatos lazítása, felpezsdíti a kis medencei szerveket és a medencefenék területét. Az intim torna tanfolyamon kapott egyénre szabott gyakorlatok otthoni rendszeres végzése visszaállítják a női intim zóna egészségét. Energiával, friss vérrel telik meg a kismedence, ezzel feloldva testi és lelki blokkokat.

A gyakorlás felszabadulást hoz,mert új dimenziókat nyit meg, amelyen keresztül magasabb szinten fogjuk megélni a nőiségünket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.