Mennyire félsz a vaginádtól?

Egy nemrég végzett felmérés szerint könnyebben megy az orgazmus azoknak a nőknek, akik elégedettek saját nemi szervükkel.

A vizsgálatok szerint ezek a nők gyakrabban járnak nőgyógyászati szűrésekre, és hajlamosabbak az önvizsgálatra is, mint azok a társaik, akik nem elégedettek külsejükkel.

“Ez egy nagyon jelentős felfedezés, hiszen így látszik mennyire fontos szerepet játszik a pozitív önkép az élet minden területén” – nyilatkozta Debby Herbenick, a Szexuális Egészségügyi, Oktatási és Rekreációs Központ igazgatója. – “A női nemi szerveket gyakran ábrázolják piszkos és rejtegetnivaló valamiknek, ezért sokan érzik úgy, hogy szégyellniük kell magukat a nemi szervük miatt” – tette hozzá.

A kutatás során Herbenick és kollegái önkéntes nők és a férfiak véleményét kérdezték meg a női nemi szervekről. Az eredmények szerint összességében a férfiak szinte minden esetben jobb véleményről voltak a női nemi szervekről, mint a nők maguk.

szex

“A nők hajlamosak jóval kritikusabban szemlélni magukat és más nőket, mint a férfiak” – nyilatkozta Herbenick. – “A férfiak általában jó véleménnyel voltak a női nemi szerv kinézetéről, illatáról és tapintásáról.”

A szakértők szerint a szülők sokat tehetnek azért, hogy lánygyermekükben egészséges önkép alakuljon ki.

“Meg kell tanítanunk a gyermekeinknek a különböző testrészek és testtájak neveit, így a nemi szervekét is. Nem elég ha csak annyit mondunk, hogy ‘ott lenn’. Hüvely, szeméremtest, vagina: ne féljünk ezektől a szavaktól – írják az eredményeket bemutató tanulmányban.

“Ezen kívül nem szabad elidegenítenünk gyermekünket a saját testétől. Ne mondjuk nekik, hogy ne nyúljanak magukhoz, csak kérjük meg őket, hogy ne nyilvánosan tegyék, hanem mondjuk a fürdőszobában vagy a hálóban” – tette hozzá Herbenick.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.