Melyik a fontosabb? Karrier vagy szerelem?

Egy angol kutató felmérést végzett a 18-59 éves hölgyek körében, s kutatása meglepő eredményt hozott.

Keserű árat fizethetnek a karriert hajszoló nők, ugyanis a munkahelyi sikereik nagyságával együtt csökken a szexuális étvágyuk.

Szinte minden második nő párkapcsolata siralmas!

A 18-59 éves nők körében készített felmérés azt igazolta, hogy a vizsgált korcsoportba tartozó nők 40 százalékának saját bevallása szerint siralmas a párkapcsolata, és meglehetősen sok problémával küzdenek főként a hálószobában.

A megkérdezett nők 25 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy szinte már semmi kedvet nem érez otthon a kedvesével való szerelmeskedéshez. A kérdőívből az nem derült ki, hogy vajon a nyilatkozó hölgyeknek van-e szeretőjük.

Nincs időd a szerelemre?

A kutató vizsgálata szerint tehát minél sikeresebb egy nő a munkahelyén, a párkapcsolatában annál kevésbé mondható el ugyanez. A miértre a megkérdezettek azt válaszolták, hogy az egész napos stressz, a folyamatos figyelem, koncentráció annyira megterhelő a számukra, hogy este beleroskadnak az ágyba, és már semmi kedvük a párjukkal való hancúrozáshoz.

Fotó: 123rf.com

Sokan hazaviszik a munka egy részét, amellyel csak meglehetősen későn végeznek, és mindössze 4-5 órát alszanak naponta. A feszültség és az időhiány szinte lehetetlenné teszi a pásztorórákat. Természetesen a legnagyobb számban azok voltak, akiknek a munkájuk mellett egyáltalán nincs is párkapcsolatuk legalább már egy éve, mert képtelenek összehangolni a párkapcsolatot a munkahelyi feladatokkal.

Házasság és gyerek?

Sajnos a nők közül manapság egyre többen választják a karriert a párkapcsolat helyett, s még nagyobb ez az arány a házasság és a gyermekvállalás esetében. Indokaikban többek között az szerepel, hogy nem szeretnék a függetlenségüket feladni, nem akarnak másoktól anyagilag függeni, illetve olyan munkahelyen dolgoznak, ahová nem térhetnének vissza a szülést követően, ezért a munkahely megtartása érdekében inkább nem vállalnak gyermeket.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.