Megszerezhető szeretet?

Nem mindig könnyű kivívni kiszemeltünk szeretetét, figyelmét. De ha kiérdemeltük, észre sem veszi, s máris belénk bolondult.

“Kellesz nekem, akarlak”.

Ezt már valószínűleg mindenki kimondta egy-egy adandó alkalommal, de minimum gondolta. Csakhogy ilyenkor valójában ezt gondoljuk: “Kellesz nekem hogy szeress, akarom, hogy imádj!”. Mert ugye, nem egy szobrot szeretnénk a szobába, amit néha leporolhatunk, hanem egy húsvér embert, aki elhalmoz a szerelmével, és ezzel a fellegekbe repít.

szerelem1

Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Hiába megyek oda Brad Pitthez, és kérem meg udvariasan, hogy szeressen, és egyúttal feleségül is vehet, valószínűleg ez égvilágon semmi sem fog történni. (pláne így, hogy a világ legszexisebb nőjével büszkélkedhet, lássuk be Angelinát nem lenne könnyű felülmúlni). Ez talán egy csöppet túlzó példa volt, de a való életben sincs ez másként. A szomszéd fiúnál (akit már ötéve figyelünk távcsővel a fürdőszoba ablakából) szintén nem fogunk eredményt elérni ezzel a módszerrel. (Legalábbis azt az eredményt, amit szerettünk volna, biztosan nem).

Azt hiszem nem mondok túl nagy újdonságot azzal, hogy a szeretetért meg kell dolgozni, avagy ahogy a híres régi mondás tartja, “a szerelemért szenvedni kell”. Ez gyakorlatilag törvényszerű. Na de ne essünk kétségbe  és ne is mondjunk le rögtön a vágyainkról, csak mert nem szeretünk szenvedni, nem kell rögtön “Rómeó és a méreg” példáját követnünk. A jó hír, hogy van lélekkímélő megoldás.

Sokan gyakran valamiféle rituálé  keretében igyekszenek meghódítani az áhított személy szívét, na ez már erősen a túlzás kategória. Semmiféle woodoo-zásra, vagy bájitalkeverésre nincs szükség, a recept ennél jóval egyszerűbb. Gondoljuk csak végig, hogy mire vágyunk mi.

szivek_katt12

Lássuk mi a megoldás!

“Egyszerű” emberi érzésekre. Szeretetre, melegségre, figyelemre, kedvességre, odaadásra. Nem nehéz kitalálni, hogy ami nekünk jólesik, az valószínűleg a másik félnek is jól fog. Természetesen nem vagyunk egyformák, férfiak és nők eredendően sok mindenben különböznek, ugyanakkor vannak olyan alapvető dolgok, amiket mindkét nem egyaránt igényel.

Amikor “az a bizonyos” megdobbantja a szívünk és mi elhatározzuk, hogy harcolunk érte tűzön vízen át, érdemes végiggondolni – a körülményekhez képest ? hideg fejjel, hogy minket hogyan lehet elcsábítani. Valószínűleg nem az “ajtóstul rontunk a házba” variáció lesz a nyerő. Így van ez mással is. Senki sem szereti, ha idő előtt lerohanják, és rázúdítanak egy jó adag szeretet-lavinát. Akármekkora hatással van ránk a másik, fékezzük rajongásunkat, és szépen lassan, apró léptekkel lopjuk be magunkat a szívébe.

Ne akarjunk tökéletes képet mutatni magunkról, és főleg ne próbáljunk mást mutatni, mint amilyenek vagyunk. Egyszerűen viselkedjünk úgy, és tegyük azt, amiről tudjuk, hogy nekünk is jól esne. Kedvesség, figyelmesség és a nagyfokú tolerancia elengedhetetlen alapkövek.

Ha ezt mindig szem előtt tartjuk, akkor nagy az esély rá, hogy elkerüljük a bakikat, és mellesleg érdemes ezt a hozzáállást tanúsítanunk a már kialakult párkapcsolatban is. Ezzel ugyanis rengeteg konfliktus, nézeteltérés előzhető meg, ha tudjunk, hogy mi mit várunk el és párunktól sem várunk többet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.