Máshogy csal a férfi, mint a nő

A legújabb vizsgálatok szerint a férfiak és a nők eltérően reagálnak párjuk hűtlenségére: a férfiakat jobban érdekli a szexuális vonal, míg a nők inkább az érzelmi megcsalásra érzékenyek.

A Cheaters című amerikai televíziós műsor alapján készült új felmérés szerint a férfiak számára a megcsalás elsősorban testi, a nők számára pedig érzelmi jelenség. Ennek oka az eltérő evolúciós motivációkban keresendő: a férfiak célja az, hogy olyan utódokat nemzzenek, amelyekről biztosan tudják, hogy a sajátjuk, a nőké pedig, hogy megőrizzék a biztonságot jelentő férfit maguknak.

A Cheaters, amelynek célja a való életből vett szerelmi háromszögek, áldozatok és hűtlenek bemutatása 2000 óta fut a televízióban. Barry Kuhle és kollegái a műsor 51 epizódját alapul véve 75 megcsalásos esetet vizsgáltak meg – 45 esetben nő, 30 esetben pedig férfi volt az áldozat.

randi1

“A férfi áldozatok első kérdése 57 százalékban arra vonatkozott, hogy történt-e testi megcsalás, a nők 71 százaléka pedig arra volt kíváncsi, hogy párjuk szereti-e a másik nőt. A féltékenység jellege egyértelműen magán viseli az evolúciós jellegzetességeket” – nyilatkozta Dr. Kuhle, majd hozzátette: “A nők ugyanakkor csak 29 százalékban voltak kíváncsiak a testi megcsalásra, a férfiakat pedig csak 43 százalékban érdekelte az érzelmi háttér.”

A kutatás részletes leírása a Personality and Individual Differences című online szaklap augusztus 26-ai számában olvasható.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.