Lányszerelem

Manapság már nem törvényszerű a férfi-nő felállás, egyre elterjedtebb a keveredés, a közvélemény pedig igen megosztott a kérdésben.

Egy 1948-ban készült statisztika szerint a homoszexualitás mértéke egy skálára kivetíthető, és eszerint többféle átmenet létezik a homoszexualitástól a heteroszexuális viselkedésik, a biszexualitáson át. A statisztikák szerint a férfiak legalább 5%-a, a nőknek 1-2%-a homoszexuális, a biszexuálisok arányát kb. 10-25%-ra is becsülik.

Maga az azonos nemhez való vonzódás megítélése szintén széles skálán mozog és a különböző korokban is másként vélekedtek róla. Az ókori Indiában, a görög kultúrában és a római birodalomban kifejezetten természetesnek tartották, míg a zsidó kultúra törvényei tiltották az azonos neműek szexuális kapcsolatát. A középkorban szintén bűnnek, büntetendőnek tartották. Az 1900-as évektől kezdték a homoszexualitást nem bűnnek, hanem betegségnek tekinteni.4052Napjainkban elterjedőben van az a nézet, hogy a homoszexualitás a szexuális beállítottság egy kisebbségben lévő változata. Tehát nem bűn, nem betegség. Amennyiben ők is betartják az adott társadalom szexualitásra vonatkozó játékszabályait, a többségnek el kell fogadnia ezt a fajta másságot.

Érdekes kérdés, hogy miért van olyan nagy különbség a női és a férfi mássál megítélésével kapcsolatban. A női homoszexualitás sokkal kevésbé feltárt terület, mint a férfiaké. Mivel a nők közötti testi közelség és testi kontaktus társadalmilag sokkal elfogadottabb, mint a férfiak hasonló megnyilvánulásai, a nők közötti leszbikus kapcsolat gyakran rejtve marad a külső szemlélő számára.

Tény, hogy a társadalom toleránsabb a leszbikusokkal, mint a férfi homoszexuálisokkal szemben. Sőt, heteroszexuális férfiak potenciális partnernek tekintik a leszbikus nőket, és gyakran élnek át ilyen típusú szexuális fantáziálást. A férfiak nem igazán gondolkodnak azon, hogy két nő hogyan is él együtt, lelki szemeik előtt inkább a szexuális életük van, amint a hölgyek kényezteti egymást. Mindegy, hogy leszbikusak e vagy sem, ez az erotikus filmeknek is népszerű témája, minthogy azok elsődleges nézőközönsége a férfi társadalom.4053De a leszbikus nőknek többnyire nem a szexualitás a legfontosabb momentum a kapcsolatukban. Közöttük erős a lelki kapcsolat, hiszen sokak felfogása szerint két nő jobban megérti egymást, mint egy nő és egy férfi, jobban tudják mit szeretne, mi zajlik a másikban.

A meleg lányok esetében ugyanúgy vannak különbségek, hogy ki milyen típusú  lányt  szeret  vagy kit tekint ideális nőnek. Van, akinek a nőies nő tetszik, ami főként nőies öltözködést, sminket jelent. Akad, aki a maszkulin, vagyis a sportos, izmos lányokat kedveli. Sokaknak mindez nem számít, nekik a személyiség a fontos.

Valószínűleg ez az identitásbeli különbség még sokáig megosztja majd a közvéleményt, mindig is lesznek olyanok ,akik mélységesen elítélik és beteges hóbortnak tartják a homoszexualitást, lesznek akik továbbra sem vesznek róla tudomást, és olyanok is akik elfogadják, vagy megélik.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.