Lankadó a szexuális vágy – Ez lehet a háttérben

Amikor összejöttetek, szinte ki sem mozdultatok a hálószobából, most pedig alig éltek szexuális életet. Na nem azért, mert nem szeretitek egymást, vagy nem tartod vonzónak a párod; egyszerűen csak nincs szexuális étvágyad, és magad sem érted, miért.

Könnyen lehet, hogy ebben az esetben a Bien által összeállított hat dolog valamelyike bújik meg a háttérben!

Nem mozogsz eleget

Több okból kifolyólag is befolyásolhatja a szexuális étvágyadat az, hogy mennyit mozogsz. Egyrészt sokszor a nők azért nem kívánják az együttlétet, mert úgy érzik, nincsenek elég jó formában, és túlságosan szégyellőssé válnak. Néha ez tudat alatt történik meg, és az önbizalomhiány miatt mondhatsz nemet a hancúrozásra. 

Ugyanakkor egy amerikai egyetem felmérései szerint azok a nők, akik naponta legalább 20 percet bicikliznek, sokkal nagyobb szexuális étvággyal bírnak, szemben azokkal, akik szinte semmit sem mozognak. Ezért is érdemes időt szakítani egy kis sportolásra, hiszen lehet, hogy az együttlétekhez való kedvedet is meghozza!

Túl sokat stresszelsz

Könnyű befeledkezni a mindennapi rohanásba, és sokszor épp a stressz teszi tönkre a szexuális együttléteket. Olyannyira sokat aggodalmaskodsz, hogy nem tudsz kikapcsolni, és azt gondolod, ez természetes dolog; így estére már a szexhez sincs kedved.

Szakértők szerint érthető, hogy ha sok teher nyomja a válladat, akkor nehezen szabadulsz fel, és nem vagy összebújós hangulatban, azonban épp ez lehet az egyik legjobb módja a lazításnak. Ha legközelebb nagyon stresszesnek érzed magad, adj egy esélyt az együttlétnek, és meglátod, hogy utána sokkal jobb kedved lesz!

szex, intim, tabu, szorong, ágy

Fotó: 123rf.com

Hipoaktív nemi vágy

Sokan nem is tudják, hogy ezzel a jelenséggel küzdenek, és szimplán betudják a kapcsolat ellaposodásának azt, hogy nem kívánják a szexet. Nőknél 25-35 éves kor között jelentkezik általánosságban, és kiváltó okai között depresszió, hangulati zavarok állnak.

Már nem is akarnak fantáziálni, nincs kedvük hancúrozni, noha ennek hiánya bennük is feszültséget kelt. Ha úgy érzed, nálad is az érzelmi problémák okozhatják a szextől való eltávolodást, érdemes felkeresni egy szakértőt, aki segíthet a probléma megoldásában.

A fogamzásgátló tabletta

Ha gyógyszerrel védekeztek, könnyen lehet, hogy ez váltja ki a szexuális érdeklődésed csökkenését! Akadnak ugyanis olyan fogamzásgátlók, amelyek mellékhatásai között a libidó csökkenése is szerepel, de sokan nem is gondolják, hogy ez áll a háttérben.

Pedig a hormonok változását idézi elő ez a gyógyszer, így nem meglepő, hogy a szexuális kedvedre is hatással van. Ha azután jelentkeztek a tünetek, hogy áttértél a fogamzásgátlóra, érdemes érdeklődnöd a nőgyógyászodnál a lehetséges megoldásokról.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tudod, miért nem kívánod a szexet – Ezek felelnek a libidóért

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.