Szerelem korkülönbséggel – Működhet?

A mai világban már kevés dolog megbotránkoztató, ám ha a korkülönbség a párkapcsolatban szokatlanul nagy, még mindig felkapják a fejüket az emberek.

Rosszindulatú megjegyzések

A legfontosabb, hogy tisztázzuk, mit is értünk jelentős korkülönbségen, hisz egy tizenéves lány esetében már egy pár évvel idősebb udvarló is meghökkentő, míg a 20 év felettiek esetében akár a 10-20 év is teljesen megszokott lehet. Persze akadnak ennél jóval extrémebb párok, ahol a felek között akár 50 év eltérés is lehet.

A nagy korkülönbség a párkapcsolatban napjaink társadalmában kézen fogva jár a rosszindulattal és a pletykákkal, hisz kevés ember tudja csak elhinni, hogy ezek a kapcsolatok a szerelemre, nem pedig a pénzre épülnek.

Konzervatív világszemlélet

A felek közötti kor eltérésnek megvannak a maga előnyei és buktatói, hisz elkerülhetetlenek a generációs szakadékból fakadó súrlódások. A legnagyobb nehézséget talán a környezet rosszallása és néha a család ellenvetése jelenti, hisz ilyenkor általában kritikusabb szemmel vizsgálják a románc életképességét.

korkülönbség a párkapcsolatban

Fotó: 123rf.com

A viták leggyakoribb forrása a felek közötti gondolkodásmódbeli eltérés, hisz valószínűleg az idősebb fél mindig konzervatívabban fogja szemlélni a világot, s a két fél némely esetben merőben eltérő dolgokra vágyik.

Szexualitás

A közös élet tervezgetésekor azt is figyelembe kell venni, hogy a természetes folyamatokkal számolva, valószínűleg az idősebb fél előbb el fog halálozni, s a fiatalabb egyedül marad. A generációs betegségeket is számba véve előfordulhat, hogy míg az egyik fél túrázna, nyaralni menne, addig a másik már nem bírja szusszal az aktív életvitel és inkább csak pihenni vágyik.

A legnagyobb buktatók egyike a szexualitás, hisz előfordulhat, hogy az egyik fél meglepően fiatal, még nem áll készen a szexre, míg a partnerének már szüksége van a kapcsolat ilyen jellegű megerősítésére is. Ha idősebb párról beszélünk ott a csökkenő szexuális aktivitás lehet a vízválasztó.

Forrás: https://napidoktor.hu/index