Ki szeret jobban: a férfi vagy a nő?

Minden csak nézőpont kérdése. A nézőpont pedig a következő: férfiból vagy nőből vagy-e?

Nem vonhatunk le általánosításokat azzal kapcsolatban, hogy melyik nem az emocionálisabb természetű. A férfiak között találunk legalább annyi jó szeretőt – a szó nemes értelmében -, mint a nők között.

De mit is tegyünk nőként, ha párunk elhalmoz szeretetével, és mi ezt képtelenek vagyunk viszonozni?

Általában ezek a legszebb romantikus filmekbe illő szeretetek megölik a kapcsolatot. Ne kérdezd miért: a szeretetnek, a szerelemnek is szüksége van arra, hogy egyenlő arányban történjen a felek részéről. Amíg nem vehető észre, hogy a másik túlzásba esett, addig nincs gond. De utána?

Megoldás nincs. Az érzelmek mint olyanok nem éppen arról híresek, hogy verbális ösztönzésre megálljt lehessen nekik parancsolni. Egy férfi nyájas szerelme pedig nem épp a legvonzóbb tulajdonságok egyike – már akinek.

A nők köztudottan szeretik, ha megalázzák őket. Nem fizikálisan. Mi rá a bizonyíték? Gondoljunk csak vissza fiatalabb kori éveinkre: melyik pasi kellett? Az, aki a legaranyosabb és legkedvesebb volt, bár mégsem a leghelyesebb? Vagy az, aki minden nőt lenézett, játszott velük, de menő stílusával és dumájával a nők a lábai előtt hevertek? Jószerivel az utóbbi. Az előbbiekben pedig mély nyomot hagyott egy életre, hogy mindent megtettek volna az imádott nőért, és mégis el lettek dobva.

Fotó: 123rf.com


Nincs buzdítás arra, hogy váljunk meg ezektől a
férfiaktól, habár a legtöbbet bizonyára abból tanulhatnának, ha sokan fájdalmat okoznának nekik, és képesek lennének tenni egy kitekintést a párkapcsolatban sikeres társaik magánéletére.Mi nők, szeretünk küzdeni, és végképp nem imponál bennünket, hogyha az aktuális projektünk a nyakunkba ugrik, minden nap rózsával jön haza, és szerelmesen áhítozik minden harmadik másodpercben egy csókért. Nem a csókkal van baj, hanem a periodicitás sűrűségével.

A túlcsorduló, a pohár széléig megtelt szerelmes férfival az a gond, hogy egy nő sohasem tudja viszonozni azt a szeretet: komikus lenne, ha nőként minden nap arra érnénk haza, hogy a párunk megágyazott, kiporszívózott és már tálalta is a finom vacsorát. A természet rendjét hiba lenne felborítani: egy nőhöz messzemenően jobban illik, hogy körüludvarolja a kedvest, sokat-sokat szeresse, mert sokkal több kompetenciája adatott ennek megteremtéséhez és ellátásához.

Forrás: Napidoktor.hu