„Ki a frigid?” – Most megtudhatod

Ki a frigid? A címben feltett kérdést egyszerre szánom egy kissé sértett és agresszív visszakérdezésnek, meg persze őszinte érdeklődésnek is, mert komolyan nem tudom, hogy ki az, akit így nevezünk, és miért.

Az emberi civilizáció évszázadainak nagy részében a szexualitásról való explicit beszéd hatalmas tabu volt. Aztán jött a huszadik század, és főleg a hatvanas évek szexuális forradalma, amely felszabadította ezt a kommunikációs nehézséget. Fellélegeztünk, és többek között ennek az eredménye az, hogy ennyi szexszel kapcsolatos cikket írhatok nektek itt, a magazin hasábjain. Ez összességében szuper dolog, de nem következmények nélküli, mert a társadalom olyan, hogy egyik végletből kilépve mindig a másik végletben találja magát: mostanra a szexuális élet hiánya lett a tabu a közbeszédben – számol be a Glamour.

Miközben mindig azt akarjuk megfejteni, hogyan lehetne életünknek ez a területe jobb és még jobb, ha nem jó, vagy annál is rosszabb, azt mélyen eltitkoljuk, hiszen a külvilág ezt automatikusan a mi kudarcunkként, vagy a párkapcsolatunk kudarcaként értelmezi. Így van ez akkor is, ha a szexuális életünk tulajdonképpen nem rossz, hanem nincs.

kapcsolat, noszex

Fotó: 123rf.com

Azok a szörnyű, frigid nők…

A frigiditás kifejezést két dologért fontos feminista szempontból kritizálnunk: negatív tartalma miatt, és mert kizárólag nőkkel kapcsolatban használatos. Ez különben csak azért érdekes, mert több kutatás foglalkozik azzal, hogy ma a fiatalok sokkal kevesebbet szexelnek, mint korábban, és ebben a fiatal férfiak sem kivételek. Egy 2019-es amerikai kutatásból – amelyről a Washington Post számolt be egy cikkében – kiderül, hogy az egy éven át nem szexelő felnőttek közül 23 százaléknyian, azaz majdnem minden negyedik érintett, a húszas éveiben járó férfi volt. Ebben persze jelentős szerepet játszott az is, hogy stabil párkapcsolatokat ma már jóval később kötnek egymással az emberek, de bizony jelentős azoknak a száma is, akik a videójátékokban nagyobb élvezetet látnak, mint az intim együttlétekben.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Frigiditás – Testi baj vagy lelki zavar?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.