Kapcsolatgyilkos szex – Megöli a kapcsolatot

Előfordul a kapcsolatokban, hogy az egyik félnek épp nincs kedve összebújni. Ezzel nincs semmi gond. Ám egyre nagyobb azon párok száma, ahol a szex hosszú ideje nincs jelen. 

A jelenségre az angolszász nyelvben már külön kifejezés is létezik, “halott hálószoba szindrómának” (dead bedroom) nevezik.

„Halott hálószoba szindrómáról akkor beszélhetünk, ha a párok évente kevesebb mint hat alkalommal szexelnek” – mondta korábban a Health.com életmód magazinnak dr. Holly Richmond szexterapeuta. Bár a szex hiánya rendkívül sok kapcsolatban előfordulhat, a szexmentességet gyakran még a szakértőknek is nehéz definiálni. Ez egyéni elvárások és igények alapján ugyanis minden ember másképp határozhatja meg, hogy számára mi a megfelelő, vagy túl kevés szex – számol be a HáziPatika.

noszex, párkapcsolat

Fotó: 123rf.com

„Találkoztam már olyan párral, akik arról panaszkodtak, hogy kapcsolatuk szexmentes lett, mivel hetente csak egyszer szexelnek. Ebből is látszik, hogy mindenkinek más igényei vannak. De szakmailag helyes meghatározás szerint akkor szexmentes a kapcsolat, ha hatnál kevesebb alkalommal vannak együtt egy évben.” És bár elsőre meglehetősen extrémnek tűnhet, ha egy pár csak kéthavonta egyszer él nemi életet, valójában rendívül sok párkapcsolatot érint a halott hálószoba szindróma.

Hogyan lesz egy párkapcsolat szexmentes?

Dr. Richmond szerint több tényező is szerepet játszik abban, ha egy pár életéből kikopnak az együttlétek. Az egyik leggyakoribb ok a hosszú távú párkapcsolatok természetes dinamikája: a gyakori szexszel fűszerezett „nászutas szakasz” után az együttlétek száma nagyon sok esetben megfogyatkozik.

„Sok pár panaszkodik a terápiákon, hogy kezdetben milyen jó és milyen sok szex volt a kapcsolatukban, most meg ahhoz képest alig érnek egymáshoz. Ez minden párkapcsolatban előfordulhat. Természetes, ha a szex idővel ritkul. Ebben a szakaszban azonban a pároknak tudatosan kell tenniük azért, hogy életben tartsák intimitást” – vélekedett a szakértő, majd hozzátette, könnyen megtörténhet, hogy ha partnerünket hónapokon vagy akár éveken át folyamatosan elutasítjuk, akkor egy idő után abbahagyja a kezdeményezést, mert túlságosan fáj neki a visszautasítás. Egy ilyen helyzetben pedig aztán „normálissá” válik, hogy senki sem próbálkozik, senki sem kezdeményez” – mondja a szakember.

Hogy mi a megoldás? A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Haladunk a szexmentes jövő felé?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.