Így hódítsd meg kedvesedet a technológia segítségével

A randevúzgatás napjainkban már korántsem olyan egyszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt. Régebben egyértelműek voltak azok az etikett szabályok, amelyeket egy romantikus találkozó alatt érdemes volt betartanod: a férfi kinyitotta az ajtót a nő előtt, le- és felsegítette a kabátját, időben hazavitte. Ma, amikor a modern technológia már karnyújtásnyira van tőled, fontos, hogy a romantikus pillanatokban is tudd, mikor vedd elő a zsebedből az okostelefont, vagy éppen mikor tedd el, hogyan hívd el kedvesed a randira, és értesíts-e másokat a találkozóról.

A Samsung közelmúltban készült Techonomic Index felmérése rámutatott arra, hogy emberek többsége úgy véli, a technológia segít áthidalni a modern élet által támasztott fizikai akadályokat: az okostelefonoknak, számítógépeknek és nem utolsó sorban a közösségi hálózatoknak köszönhetően könnyebben tartod a kapcsolatot szüleiddel, barátaiddal, és ha betartod a modern randi szabályokat, a kedveseddel is sok intim pillanatot tölthettek közösen.

1.    Tipp: Közösségi háló helyett használd a telefonodat!

A felmérések igazolják, hogy a barátokkal a telefon mellett leginkább a közösségi csatornákon kommunikálunk, így joggal merül fel benned is az az ötlet, hogy a Facebook Messengeren hívd el kedvesedet egy vacsira vagy romantikus sétára. Ezt a fórumot tartalékold inkább egy baráti találkozó megszervezésére, a kiszemeltedet pedig inkább hívd fel, hidd el, a hangod sokkal meggyőzőbb lesz a puszta betűknél.

2.    Tipp: Csak akkor vedd elő a telefonodat a randin, ha párod beleegyezett

Ha párod beleegyezik, hogy elővedd a telefonod, például azért, hogy képet készíts róla, vagy megmutasd a családtagjaidat, kisállataidat, nyugodtan előbújhat a kis digitális kedvenc a táskádból, vagy a zsebedből. Ellenkező esetben jobb, ha inkább kikapcsolod a randi idejére! Nem kell bejelölnöd a helyszínt egy közösségi oldalon sem! Semmi szükség arra, hogy a többi ismerősöd tudjon róla, merre randevúzgattok. Tarts szemkontaktust, és felejtsd el a telefon nyomkodását, hadd érezze kedvesed, hogy most ő a legfontosabb Neked.

shutterstock_50967139

3.    Tipp: Beszéljetek minél többet

A kutatás szerint többségünk úgy látja, a technológia közelebb hoz bennünket egymáshoz: a válaszadók fele a technológiai vívmányoknak köszönhetően gyakrabban beszél szüleivel, testvéreivel, barátaival. Használd ki a technológia adta lehetőséget Te is! Üzenj kedvesednek telefonon, mondd el, milyen jól érezted magad a találkozón, küldj neki virtuális képeslapot. Éreztesd vele, hogy folyton ő jár az eszedben. Az egymástól távol élők fele felhívja egymást este, hogy jó éjszakát kívánjon. Túlzásokba azonban ne ess, és felejtsd el a hajnali háromkor küldött „Fenn vagy még?” üzeneteket is.

4.    Tipp: Ha nem jött össze, beszéljétek meg személyesen

A technológiát nemcsak kapcsolatteremtés, de sajnos a kapcsolat lezárásában is igénybe veszik az emberek, 14-ből egy (7 százalék) ugyanis SMS-ben szakít partnerével, sőt 4 százalékuk erre a közösségi hálókat használja. Ne légy udvariatlan! Ha nem jött össze a kapcsolat, azt érdemes szemtől, szemben közölni a másikkal, főleg ne oszd meg a történteket a közösségi hálókon, ez csak rátok tartozik!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.