Hangos, de nem az orgazmus miatt!

A nők az ágyban inkább a partnerük manipulálása miatt, mintsem az orgazmus átélése miatt hangosak.

Szex közben a nők többnyire a partner manipulálása miatt hangosak, és kevésbé azért mert valóban elérték az orgazmust – derült ki egy új tanulmányból. A női orgazmust könnyebb megjátszani, mint azt a férfiak gondolnák, legalábbis a Central Lancashire Egyetem kutatói új tanulmányából kiderült, hogy a nők többsége az ágyban nem a csúcspont elérésekor a leghangosabb, hiszen az orgazmust többnyire már átélik az előjáték során.

A kutatásba 71, huszonkét év körüli nőt vontak be, akiket megkértek arra, hogy egy a szexuális viselkedésükkel kapcsolatos kérdőívet töltsenek ki. A kérdések részletesen kitértek arra, hogyan érik el a csúcspontot, illetve, hogy mikor a leghangosabbak a szexuális együttlétek során. A legtöbben meglepő módon azt állították, hogy habár az orgazmust már az előjáték során elérik, a leghangosabbak akkor, amikor éppen a partnerük jut el a csúcsra.

A tudósok ezt az eredményt azzal magyarázzák, hogy a nők nem a saját orgazmusukat fejezik ki a hangosságukkal, hanem így akarják a férfiak viselkedését a saját javukra manipulálni. Egy másik magyarázat szerint a nők megpróbálnak megfelelni egy amolyan idealizált szexuális forgatókönyvnek, amivel úgy gondolják, a partnerüket is segítik.

A nők úgy tűnik, hogy nem azért hangosak szex közben, hogy kifejezzék az orgazmusukat, hanem sokkal inkább azért, hogy segítsék a férfiakét. Talán ezek a hangok egy idealizált szexuális jelenet részei, amiről úgy gondolják, hogy a férfiaknak szükségük van rá” – magyarázta Dr. John Grohol, a Psych Central oldal alapítója.

Az orgazmusig vezető aranyút

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.