Ha magatokra ismersz, akkor tökéletes az intim kapcsolatotok

Nem nehéz harmonikus és boldog szexuális kapcsolatot fenntartani a szerelmeddel, főleg nem addig, amíg még nagyon friss és zsenge a viszonyotok. Később azonban már nem ennyire egyszerű a helyzet és előfordulhat, hogy valami megváltozik köztetek. De honnan tudhatjátok, hogy még mindig tökéletes a szexuális életetek?

Néha spontán összejöttök

Az elején az a legtermészetesebb, hogy minden egyes kettesben töltött nap szexszel zárul – akkor is, ha kevés időtök van és akkor is, ha egy csomó más teendő vár rátok. Később ez a spontaneitás háttérbe szorul, hiszen a mozgalmas hétköznapok mellett óhatatlanul is megesik, hogy szinte tervezni kell az együttlétet. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármi is elromlott köztetek, egyszerűen csak átléptetek a következő szintre. Ami viszont fontos, hogy még mindig lényegesnek tartjátok, hogy összebújjatok, és ha ehhez az kell, hogy egy nappal előre tervezzetek, akkor megteszitek. Azonban abszolút pozitív jel, ha nem menetrendszerűen kerítetek minderre sort, hanem még mindig törekszetek arra, hogy legyenek váratlan szeretkezések is az életetekben – számol be a Bien.

El mered mondani, ha gondod van

A kommunikáció minden egyes kapcsolatban létfontosságú, nem kivétel ez alól a szexuális élet sem. Bár egy ideig működhet a dolog akkor is, ha szót sem ejtetek róla (sőt az az igazán fantasztikus), azért nem mindenki van ilyen egyszerűen összerakva. Például ha nincs orgazmusod, és ő rákérdez, akkor el kell mondanod az igazat, hiszen csak és kizárólag közös erővel tudjátok ezt a gondot orvosolni. Egyébként nem csak az összerázódás szakaszában kell tudnotok beszélni a szexről, hiszen egyes betegségek, vagy éppen a várandósság is alaposan átalakíthatja az együttléteteket. Ha ilyen esetekben nem juttok dűlőre, úgy tesztek, mintha minden rendben lenne, holott nincs, akkor nem csak a szexuális életetek, hanem a kapcsolatotok is tönkremehet.

szex

Fotó: 123rf.com

Mindkettőtöknek van orgazmusa

Kézenfekvőnek tűnik ez a pont, de sajnos nagyon sok pár esetében mégsem az. A szexuális élet minőségéről árulkodik az is, ha nincs orgazmusod, vagy ha csak színleled a gyönyört. Sok nő áltatja magát azzal, hogy „de így is jó a szex”, ami kétségtelenül igaz, ám a férfiak is élvezik az izgalmas mozdulatokat, mégsem elégszenek meg ennyivel. Lehet, hogy az együttlét során valahogy sosem jön össze a csúcspont, de mégis akadnak olyan praktikák, amikkel a te orgazmusod is garantálható. Ha nem az összebújás alatt, akkor előtte, vagy utána. Az orgazmus nem csak rád gyakorol pozitív hatást, hanem a barátodra is, az ő önbizalmát ugyancsak erősíti. Nem beszélve arról, hogy a lelkednek is jót tesz, ha ő mindent megtesz az örömödért…

Elégedettek vagytok a mennyiséggel

A minőségről már esett szó, de mi a helyzet a mennyiséggel? Ez szintén teljesen egyénfüggő, csak és kizárólag tőletek függ, mi a kevés, és mi a sok. Minden pár életében akadnak olyan hullámvölgyek, amikor megritkulnak az együttlétek, akár konfliktus, akár egyéb elfoglaltság miatt, és olyan időszakok, amikor ismét a kezdetek kezdetén érezhetitek magatokat.

Ez így normális és teljesen természetes, csupán az a lényeg, hogy nektek megfeleljen. Bár átlag van az együttléteket illetően, ezek a statisztikák nem húzhatóak rá senkire, pont az egyedi élethelyzetek miatt. A lényeg az, hogy egyikőtök se duzzogjon, amiért „megint elmaradt” az együttlét, és egyikőtök se érezze azt, hogy „már megint le akar feküdni velem?”

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tanuljunk az intimitásról, kapcsolatokról, szexről!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.