Gyermek anyja/apja vagyok – megemlítsem a randi-oldalon?

Mikor beszéljünk a csemeté(k)ről?

Ha kiheverte a válása fájdalmát, az egyedülálló szülő előbb vagy utóbb újra ismerkedésre adja a fejét. Kérdés azonban, hogy a randi-oldalakon említse-e: van gyermeke. Vagy jobb ezt személyesen elmondani?

Sokan akkor sem szívesen osztanak meg személyesebb információkat magukról, ha valóban szeretnének társat találni egy randi-oldalon. A nemrég elvált, gyermekét egyedül nevelő anya vagy apa fejében könnyen megfordulhat, vajon mekkora esélye van a társtalálásra, ha nyíltan jelzi, hogy csemetéje van.

Tény: annak, aki mellettünk szeretne lenni, nyitottnak kell lennie arra, hogy gyermek is tartozik hozzánk. Ha a szingli szülő randira megy valakivel, azon túl, hogy a hasonló értékrenden, érdeklődési körön túl a kémia működik-e, még azt is meg kell ítélnie, vajon mennyire jönne ki ez a személy a gyermekével vagy gyermekeivel. Ez kétségtelenül soknak hangzik.

Vagyis felvetődik a kérdés: jelezzék-e már a randioldalon profiljukban, hogy van gyermekük, vagy ráér ezt később közölni, ha valaki szimpatikus.

Jöjjön hát a társkeresésben jártas szakemberek és egyedülálló szülők véleménye. Lily Womble társkeresési tanácsadó szerint minden szingli anya és apa attól tart, hogy a gyermek ténye elvágja őt a megfelelő kapcsolat megtalálásától. Ennek hátterében talán az áll, hogy a múltban valóban elutasító volt velük valaki, miután megtudta, hogy gyermekük van. Vagy túl sok történetet hallott arról, hogy ez sokak számára visszatartó tényező. Függetlenül attól, hogy a habozás normálisnak tekinthető, ne hagyjuk, hogy a rossz élmények letörjenek és visszatartsanak bennünket.

Szakemberek szerint jobb már kezdettől őszintének lenni, ha valóban elkötelezett kapcsolatot szeretnénk és nem csak egy alkalmi kikapcsolódást. Minél jobban a valóságot tükrözi egy profil a randi-oldalon, annál jobb. Ez az életszituációkra és a fényképekre is vonatkozik – tanácsolja Meg Rector, a One Fish Dating párkapcsolati tanácsadója. Különösen akkor fontos őszintének lenni életszituációnkkal kapcsolatban, ha életünkbe egy vagy több gyermek is beletartozik – teszi hozzá.

Egyébként sem túlzottan éri meg olyan emberre pazarolni az időt, aki nem nyitott találkozni egy gyermekes nővel vagy férfival.

Hogyan érdemes megemlíteni a gyermeket a randi-oldalon?

Nem kell hosszas magyarázkodásba bonyolódni – bár a társkereső webhelyek és az alkalmazások eltérő formátumúak, a legtöbb randi-oldalon elegendő, ha beikszeljük a rubrikát, hogy van gyermekünk. Ha leíró jellegű a bemutatkozás, annyit írjunk például: „két gyermek anyja/apja”.

A randiprofilnak azt kell bemutatnia, mi az, amit keresünk a másikban, illetve mi okoz számunkra örömet, mi jelent kikapcsolódást. Érdemes leírni például, hogy „hétvégente megnézem a fiam meccsét, majd elmegyek a barátaimmal meginni egy pohár bort.” Ha az a kérdés, mi a fontos a számunkra, egy hasonló szöveg teljesen megfelelő: „a gyermekeim, a szabadban töltött idő és egy remek sonkás pizza, ebben a sorrendben”.

Lara Lillibridge könyvszerző 10 éve foglalkozik az online randizással, s amikor elkezdte, egyik gyermeke még pelenkás volt, a másik óvodás. „Én magam is elvált szülők lánya vagyok. Édesanyám újraházasodott valakivel, aki szeretett volna gyerekeket, míg apám több sikertelen házasságon van túl, s egyik párja sem igazán vált be, mint mostohaszülő. Én sosem akartam, hogy a csemetéim azt érezzék, nemkívánt gyermekek, vagy hogy versenyezniük kell valakivel, akivel randizom.”

Derick Turner, négygyermekes apa, blogger és személyi tanácsadó, több módon próbálta említeni csemetéit profiljában, például „elkötelezett apa”, vagy „odaadó apa” megjegyzéssel. Amikor egy alkalommal nem említette, hogy vannak gyermekei, hanem várt az első személyes beszélgetésig, úgy érezte: nem hiteles, hiszen a lurkók nagymértékben az élete részei.

Turner szerint tévedés, hogy szingli szülőnek lenni rossz dolog a randioldalon. „Én inkább azt látom, ez a teljesítmény, érettség, fegyelem és szervezettség jele”. Egyedülálló szülőnek lenni nyilvánvalóan nagy kihívás, de erős, elszánt és elkötelezett embert igényel – vagyis ezek a tulajdonságok nagy eséllyel megvannak abban a nőben vagy férfiban, aki szingli szülőként keres társatVagyis, a gyermek létét megemlíteni jobb előbb, mint később. Az első személyes találkán már mindenképp fontos. 

“A gyermekkel képeket felrakni egy randioldalra azonban nem tanácsos – biztonsági és adatvédelmi okokból ezt a szakemberek nem ajánlják” – emelte ki Lily Womble.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.