Férfifaló nők és nőfaló férfiak

A szexfüggőt kényszer vezérli, hogy hajszolja és élvezze azt a viselkedést, mely egyfajta mámort idéz elő, ugyanakkor káros hatással is lehet az életvitelre, adott esetben pokollá is teheti azt.

A férfifaló nőkről és a nőfaló férfiakról, a csillapíthatatlan szexuális gerjedelmekről szóló, többnyire a pornográfia műfajában fellelhető történetek, képek és filmek az egészséges szexuális beállítottságú emberek fantáziáját is megmozgathatják.

Nincs ebben különösen szégyellnivaló, azonban nem árt tudni, hogy a szexipar által termelt történetek jelentős része fantázia szüleménye, a valóságban az úgynevezett  kényszeres szexualitás kóros eseteket takar. A tapasztalatok szerint azonban ez irányú gondjaikkal kevesen fordulnak szakemberhez.

Fotó: 123rf.com

Gyakran észre sem veszik, hogy szexbetegek, pedig a hazai lakosság hat százaléka  szenved szexfüggőségtől:öt esetből, egy  esetben ez a probléma nőket érint.

Mikortól számít valaki szexfüggőnek?

Mivel nem egyforma az étvágyunk, természetesen szexuális értelemben sem, így a szakemberek szerint bármely  szexuális viselkedés annak számít, amiről az érintett úgy érzi, hogy nem tudja érzéseit, ösztöneit, cselekedeteit  féken tartani.

Jellemző vonása a szexfüggőnek, hogy érzelmei szélsőségesek és ingadozóak, a szexuális vágy kielégülését követően pedig gyakran előfordul szorongás, megbánás, bűntudat, szégyenérzet. Kritikus helyzetben a szexfüggő folyamatosan kielégületlen szükséglete rabjává válik, amelyből kitörni csak szakember közreműködésével tud.

Fotó: 123rf.com

A szexualitás alapvető emberi szükségletet szolgáló nemi tevékenység, amely az egészséges ember folyamatos igénye, alapvetően az élet fennmaradását szolgálja. Természetes működését  ösztönök befolyásolják, azonban tanítható-tanulható folyamat.

Az erre vonatkozó ismeret-és tudásszerzés a korszerű oktatási rendszerek része, kisebb-nagyobb zavarai a gyógyítói körbe tartoznak. A szexfüggőnek jelentősen megnövekszik a nemi vágya, amely annyira tartóssá válik, hogy az érintett szinte minden idejét a szexuális étvágya csillapítására fordítja.

Természetesen zavarja a napi munkavégzését, a kapcsolatait a közvetlen környezetével, a családjával, a barátaival. A csillapíthatatlan szexétvágy okairól a következő részben.

Folytatjuk!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.