Férfiak és a leggyakoribb szexuális problémák – Hogyan orvosolható a gond?

Az erekciós zavartól a libidó elvesztéséig

Becslések szerint tízből egy férfinál vannak gondok a szexuális élettel, az idő előtti ejakulációtól az merevedési zavarig. Melyek a leggyakoribb gondok és hogyan orvosolhatók?

Kevesen beszélnek szívesen róla, de nőket és férfiakat egyaránt érintenek a szexuális problémák. A gond bármely férfinál kialakulhat, függetlenül attól, hogy heteroszexuális, biszexuális, homoszexuális vagy esetleg transznemű.

Erekciós diszfunkció

Az erekciós diszfunkció akkor alakul ki, amikor egy férfi nem tudja elérni vagy képtelen megtartani a merevedését, amely lehetővé tenné a szexuális aktust. A legtöbb férfi élete egy szakaszában megtapasztalja a gondot, melynek oka lehet fizikai, de pszichológiai is.

A fizikai okok közé sorolható a szívbetegség, a diabétesz, a megemelkedett vérnyomás. Az alkohol, a dohányzás, drogok használata, de akár felírt gyógyszereké is, amelyek erekciós problémát válthatnak ki. A lelki gondok közül leginkább a munkával, pénzzel, párkapcsolattal, családdal kapcsolatos gondok okozhatnak merevedési zavart.

Fotó: 123rf.com

Korai magömlés

Ez a második leggyakoribb a szexuális problémák sorában: a férfinál előbb következik be az ejakuláció, mint szeretné. Ez azonban csak akkor gond, ha ez őt vagy a partnerét zavarja.

A mögöttes okok között a stressz, a szexuális teljesítmény miatti szorongás, kapcsolatbeli megoldatlan problémák vagy akár depresszió is lehet. Segítségért nyugodtan fordulhatunk pszichoszexuális terapeutához.

A libidó elvesztése

A libidó elvesztése azt jelenti, hogy a férfi kevésbé érdeklődik a szexuális tevékenység vagy ilyen jellegű gondolatok iránt. Sajnos, ez is gyakori, s számos tényezőhöz köthető – beleértve a párkapcsolati problémákat, stresszt, szorongást, egyes betegségeket és a gyógyszeres kezelés mellékhatásait.

A segítség azonban elérhető – ha kezdetnek nem szakemberhez fordulunk, háziorvosunktól is kérhetünk tanácsot, aki valószínűleg javasol majd nekünk hozzáértő szakorvost. Fontos tudni, hogy már az segíthet, ha beszélünk a szexuális problémákról – hiszen ha nem nézünk terapeutánkkal a dolgok mélyére, nem találjuk meg a gondok okát.

Az öt legforróbb férfi szexfantázia

 

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.