Ezek a mondatok jelzik a szakítás közeledtét

Vannak mondatok, amelyeket jellemzően olyanok használnak, akik szakítani készülnek párjukkal. A pszichológus szerint ezek a legjellemzőbbek.

Egy kapcsolat végére számtalan különféle jel figyelmeztethet, többek között az is, milyen mondatokat használnak a felek. A pszichológusok szerint a következőket csak azok ejtik ki a szájukon, akik szakítani akarnak – számol be a FemCafe.

  1. “Nem tartozom neked magyarázattal”

Természetesen nem kell minden egyes lépésünkről beszámolni a partnerünknek, hiszen mind a ketten felnőtt, független személyek vagyunk, el tudjuk dönteni, mit és mikor akarunk csinálni. De az is tény, emelik ki a pszichológusok, hogy egy kapcsolatban nem élhetünk úgy, mintha egyedül lennék. A szerelem közösség, ami feltételezi és elvárja a normális kommunikációt. Éppen ezért, ha a kedvesünk egyre több kérdésünkre úgy felel, hogy “Nem tartozom neked magyarázattal”, akkor valószínű, hogy gondolatban már a szakítási szövegét fogalmazza.

kapcsolat, krízis

Fotó: 123rf.com

  1. “Ez nem az én problémám” vagy “Ez a te problémád”

Egy szerelmi kapcsolatban nemcsak az örömöt, hanem a problémákat is megosztjuk egymással. Rendben van, hogy amit én rontottam el, azt nekem kell helyrehozni, de segítséget azért még várhatok a másiktól. A pszichológusok szerint azonban, amennyiben egy-egy ballépés után a partner elhatárolódik tőlünk, már nem biztos, hogy szeret minket.

  1. “Ha nem tetszik, keress mást”

Mivel tökéletes ember nem létezik, kénytelenek vagyunk elfogadni a másik hibáit. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden fölött szemet kell hunynunk; ha valami bánt minket, meg kell beszélnünk a kedvesünkkel. Az, hogy ő hogyan reagál erre, sokat elárul a hozzánk fűződő érzéseiről; amennyiben a jogos kritikáinkra azzal felel, hogy “Ha nem tetszik, keress mást”, a pszichológusok szerint fél lábbal már kint van a kapcsolatból.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szakítás – Hogyan kezeljük az exünket?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.