Ez a tökéletes együttlét beárnyékolója

Nem mindegy  a szexuális együttlét milyensége. A férfiak 20%-a szenved a korai magömléstől. Számuk magasabb, mint ahányan merevedési zavarban érintettek.

Az ünnepek alatt szeretkezünk a legtöbbet. Kutatás bizonyítja, hogy a legtöbb baba szeptemberben, azaz kilenc hónappal karácsony után születik.

Néhány évvel ezelőtt a német demográfiai intézet vizsgálta, mely hónapban magasabb a születésszám a többi hónaphoz képest. Ugyanarra az eredményre jutottak a 2000-től 2009-ig tartó időszakra vonatkozó adatokat megvizsgálva, mint a negyven évvel ezelőtt készült, hasonló vizsgálatnál.

Minden eredmény arra enged következtetni, hogy karácsonykor töltjük a leginkább szeretkezéssel, az újszülöttek érkezésének 9%-a ugyanis szeptemberre esik, a maradék többi hónapban ugyanez a szám egyenletesen 8,3%.

Arra vonatkozóan, hogy hány férfi és nő számára volt valóban kielégítő a szexuális együttlét, természetesen nincs adat. Az azonban bizonyos, hogy az utóbbi időben egyre több szó esik a korai magömlésről, mint a férfiakat leggyakrabban érintő szexuális diszfunkcióról. Számtalan tévhit létezik az emberek fejében ezzel kapcsolatban.

szex

A korai magömlés a 60 év alatti férfiak leggyakoribb szexuális diszfunkciója és nem függ az életkortól. A korai magömléstől szenvedő férfiak 50%-a az első szexuális együttléttől kezdődően érintett benne. Elsősorban nem pszichés problémáról van szó.

A férfiak gyakran nem hajlandóak megbeszélni tüneteiket orvosukkal, miután úgy hiszik, hogy nem létezik ígéretes kezelési mód állapotukra. Mindössze 9%-uk jelentkezik és kér orvosi segítséget, és még ennek a kis csoportnak a tagjai is gyakran valamilyen más hivatkozással kér időpontot.

A korai magömléssel érintett férfiak azon 91%-ából, akik nem konzultáltak orvossal, 52,2% nyilatkozta azt, nem merült fel benne a korai magömlés lehetősége problémájukkal összefüggésben. Utóbbi ténynek oka lehet az is, sokan nem tudják, hogy pontosan mit jelent a korai magömlés.

Az ötből egy férfit érintő korai magömlésnek két fajtája van. Az elsődleges korai magömlés az első szexuális tapasztalattól kezdődik és egész életen át tart. A szerzett korai magömlés esetében az ejakuláció korábban normális volt, a korai magömlés hirtelen, vagy fokozatosan jelenik meg. Mára bizonyítást nyert, a korai magömlés inkább idegrendszeri, nem pedig pszichés jelenség, ezért kezelési stratégiáit illetően is történt változás az utóbbi időben.

szex

“Nekünk, akik nap mint nap foglalkozunk szexuális zavarokkal, áttörést jelent, hogy kezünkben van egy olyan gyógyszer, ami bizonyítottan segíthet ezeknek a pácienseknek” – hangsúlyozza Dr. Gyovai Gabriella, nőgyógyász. Ma már létezik tehát olyan kezelési lehetőség, amivel a korai magömléssel érintett férfiak és partnereik számára sem egy pusztán vágyott állapot a kielégítő, szorongásoktól mentes nemi élet.

Gyakran állunk úgy a témához fiatalok esetében, hogy a magömlés késleltetése tanulandó és majd megjavul néhány aktus után, de a sokadik kudarc oda vezethet, hogy a fiú kerüli a szexuális kapcsolatot, alkohollal vagy más szerrel próbálkozik, esetleg az internetes szexre szokik rá. A probléma felismerése és a szakember segítsége elejét veheti ezeknek a nehezen visszafordítható következményeknek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz