Ez a fűszer felpörgeti a szexuális életed

Váratlan módszernek tűnhet az ember libidójának növelésére, egy új indiai tanulmány viszont bebizonyította – tényleg működik! A kutatók azt állítják, hogy ez a növény segíthet csökkenteni az olyan problémákat, mint például a hüvelyszárazság.

Manapság szinte népbetegségnek számít a szexuális vágy lecsökkenése, nőknél és férfiaknál egyaránt. Rohanó életmódot folytatunk, állandóan stresszek vagyunk, és ez hatással van a libidónkra is. Így aztán semmi szégyellnivaló nincs abban, ha új módszerek után kutatsz, hogy visszahozd a tüzet a hálószobába. Egy indiai kutatás szerint nincs is szükséged extra dolgokra, elég egy egyszerű fűszer, amelyet bármelyik nagyobb áruházban be tudsz szerezni. Ha szereted a kissé pikánsabb ízvilágot, ez a tipp neked való – számol be a FemCafe.

görögszéna, fűszer

Fotó: 123rf.com

Görögszéna

A vizsgálatban 24, 20 és 48 év közötti menstruáló nő vett részt, akik FenuSMART (FHE) nevű organikus görögszéna kivonatot szedtek. Az eredmények azt mutatták, hogy megnövekedett libidót, alacsonyabb ingerlékenységet és fokozott ösztradiol mennyiséget (női nemi hormon) tapasztaltak. 41,6 százalékos javulást mutattak a szexuális problémák esetében és 40 százalékos javulást az ingerlékenységben. Az ösztradiol, egyfajta ösztrogén, „modulálja a nők szexuális vágyát”, és segít a menstruációs reprodukciós ciklus szabályozásában.

A menopauzás nőknél ugyanaz a növény segíthet csökkenteni az olyan gyakori problémák súlyosságát, mint a hüvelyszárazság, aszexuális diszfunkció, a hőhullámok, izzadás, alvászavar, hangulatváltozások , vagy a depresszió. A görögszéna fitoösztrogéneket tartalmaz, amelyek egyfajta növényi vegyi anyag, amely hasonló a női nemi hormon ösztrogénjéhez. Szaponinoknak nevezett bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyek részt vehetnek számos más nemi hormon, például androgének termelésében. A kutatás mögött álló tudósok szerint a gyógynövény „természetes alternatívának tekinthető a nők szexuális problémáira”. Terhesség alatt viszont tilos, ugyanis idő előtt összehúzódásokat indíthat el, kockáztatva a vetélés lehetőségét. Görögszéna található például a legtöbb curry por keverékben is, így egy kis indiai vacsora szó szerint csodákra lesz képes a hálószobában.

Olvasd el ezt is!

Hogyan hatnak az afrodiziákumok?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.