Erekciós probléma: 3 kérdés, amit a férfiak félnek feltenni

Merni kell beszélni a gondról

Az erekciós diszfunkció olyan probléma, melynek során az erektált állapotot nem lehet elérni. A gond a férfiak 30-50 százalékát érinti a 40-70 éves korosztályban. Annak ellenére, hogy régóta a köztudatban van a probléma, az érintettek mégsem mernek beszélni róla.

Egyike a legnagyobb félelmeknek, amely a férfiakat érinti, az erekciós probléma. Az impotencia vagy erekciós diszfunkció az indiai férfiaknál például a legsúlyosabb gond. Az orvosoknak feltett, szexhez kapcsolódó kérdések legalább a fele ezzel kapcsolatos, s nehéz megállapítani, mi lehet a már-már járványszerű probléma pontos oka.

Az erekciós diszfunkció annak képtelensége, hogy a pénisz erektált állapotba kerüljön. Mindez a 40-70 éves korosztály 30-50 százalékát érinti és hatással van a szexuális teljesítményre, az intimitásra és a vágyakra egyaránt” – mondta el dr. Sumit Mehta, a Vashi Hiranandani Kórház urológiai tanácsadója, andrológiai és veseátültetés-szakértő sebész.

Fotó: 123rf.com

Bár sok férfi tagadja, az erekciós probléma igenis olyasmi, amire oda kell figyelni és ami azonnali kezelést igényel. Vannak alapvető kérdések, melyeket a férfiak általában nem mernek orvosuknak feltenni, s melyekre választ kell kapniuk a pácienseknek.

1.Hogyan diagnosztizálják?

Az erekciós diszfunkciót három kérdés alapján állapítják meg. Az első, hogy milyen gyakorisággal fordul elő a probléma, a második az illető szexuális életének története a folyamat értékeléséhez. Végül tesztet végeznek, amely a genitourináris, érrendszeri és neurológiai rendszerekre összpontosít, hogy azonosítsák a probléma gyökerét. Amennyiben mindet elvégezték, az erekciós diszfunkció okát meg tudják határozni – beleértve azt is, ha valamilyen rendellenesség áll fenn a péniszben – és azt kezelni lehet.

Fotó: 123rf.com

2.Melyik orvoshoz kell fordulni?

Urológust vagy andrológust szükséges felkeresni. A pénisz problémája utalhat valamilyen nagyobb egészségügyi gondra is, például érrendszeri betegségre, magas vérnyomásra, elhízásra, veseelégtelenségre is. Fontos az erekciós diszfunkció kiváltó okát idejében azonosítani és elkezdeni a kezelést, hogy megelőzzünk egy még komolyabb problémát. Ezért is fontos, hogy a páciens merjen beszélni. Ha egyszer megtalálják az erekciós probléma gyökerét, specialista veheti át a gyógyítást. Az erekciós diszfunkció oka hormonzavar is lehet, ilyen esetben például az endokrinológus az illetékes.

3.Kezelhető?

Attól függően, hogy mi az erekciós probléma gyökere, természetesen kezelhető. Lehetséges a gyógyszeres kezelés, mely azonnal el is kezdhető, de életmódváltásra is szükség lehet. A testmozgás, a megfelelő étrend és az életmódunkban véghezvitt változtatások sokszor hamar segítenek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.