Ennyi féle orgazmus létezik – Hogyan tudod megkülönböztetni őket?

Az orgazmus mindenki számára más, hiszen az emberek nem ugyanattól érik el, nem ugyanannyi idő alatt és nem is ugyanúgy élik meg. Valaki egyszerűen jó érzésként írja le, míg mások igazi egetrengető gyönyör-földindulásnak. Ráadásul hatféle orgazmus létezik, méghozzá az alábbiak:

Anális orgazmus

Az anális szex a nyolcvanas években még tabutéma volt, ma pedig már mondhatni „mainstream”, hiszen nagyon sokan kipróbálják, a pornóban pedig mindennapos. Ugyan a női orgazmusok többsége klitorális – tehát a csikló izgatásának hatására történik – a nők egy része képes elélvezni vaginálisan, sőt, análisan is – számol be a Bien.

A szakemberek szerint ennek –többek között- az az oka, hogy a pénisz a csikló belső falát, azaz a G-pontot képes elérni anális szex közben is.

Energiaorgazmus

Hogy kivel mi történik az orgazmusa alatt, abszolút változó. Az energiaorgazmus egy egetrengető erotikus élmény, tulajdonképpen a felgyülemlett energia felszabadulása a testből és olykor a lélekből.

szex, erotika

Fotó: 123rf.com

A tantrikus szex foglalkozik behatóan a „tudatos szexualitással”, miszerint ugyan az energia-orgazmus lefolyása hasonlít a többi orgazmuséhoz (hosszú előkészítés utáni intenzív gyönyör, majd lenyugvás) de azokkal ellentétben nem olyan „lokális”, mert nemcsak a genitália jut izgalmi állapotba, hanem az egész test és az elme.

Érzelmi orgazmus

Ez a fajta orgazmus egy komplex élmény, ami lehet erotikus vagy nem-erotikus is. A lélegzés, mozgás hangok és izom-összehúzódás ugyanúgy jellemző rá, mint a többi orgazmusra. Az örömteli kielégülés nem elsősorban testi, hanem lelki eredetű.

Az érzelmi orgazmus eredhet egy nagy nevetésből is, amikor már görcsölsz és nem kapsz levegőt, de utána ugyanúgy elernyedsz, mintha szokásos orgazmusod lett volna. A sírás működhet ugyanígy, például egy mélyről feltörő, felszabadító zokogással, sőt, még a düh is lehet mozgatórugója. Egy kiadós dühöngés is lehet olyan intenzív és megkönnyebbülést okozó élmény, amit érzelmi orgazmusnak nevezünk.

A folytatásért KATTITNS IDE!

Olvasd el ezt is!

Így lehet gyorsabb az orgazmus

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.