Csókszor csók

Hetente egyszer sem csókolja meg egymást a brit házaspárok ötöde, a szigetországban Kelet-Anglia lakosai a legcsókosabbak.

Hetente egyszer sem csókolja meg egymást a brit házaspárok ötöde, a szigetországban Kelet-Anglia lakosai a legcsókosabbak – ilyen információkkal szolgál az a felmérés, amelyet a Brit Szívalapítvány végeztetett.

A fontosabb kérdések a mesterséges lélegeztetéssel történő újraélesztés és életben tartás köré csoportosultak – és ennek oktatását célozza az egész kutakodás -, de mellékesen csókszokásokról is tudakozódtak a kérdezők. Kiderült, hogy a csókhossz házaspárok között legfeljebb 5 másodperc, hogy a 18-24 életév közötti korosztály a legcsókosabb: hetente átlagosan 11-szer tapadnak egymáshoz ajkukkal a párok.

A tanulmányt ismertető The Daily Telegraph című brit lap arra a nemigen meglepő megállapításra is kitér, hogy minél idősebb egy házaspár, annál kevesebbet csókolózik.

A brit országos csóktérképet tekintve a kelet-angliaiak hetente 9 csókkal a legszorgosabb szájúak, a skótok viszont tartósabban teszik: náluk 28 másodperc az átlagcsókhossz. Ami a felmérés komoly részét illeti: a szájon át történő lélegeztetés oktatásának bevezetését a tanárok 86, a diákok 78, a szülők 70 százaléka támogatja.

Csókkatasztrófák és kezelésük

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.