Csalóka párkapcsolat

A csalás néha nem ámítás, de a legtöbbször van megoldás. Hogyan bocsájtsuk meg, és lépjünk túl a félrelépésen?

Ha beigazolódik a gyanú, a megcsalás jelei már evidenssé válnak és kiderül, hogy a másik fél félrelépett, nem mindig van esély az újrakezdésre. Azok, akik bíznak abban, hogy a kutyából lehet szalonna, és igaznak tartják a mondást, miszerint mindenkinek jár egy második esély, hajlandóak megbocsátani. Persze a vezeklés nem marad el. Az újrakezdéshez rögös út vezet, mert ha a bizalom megingott, azt csak lassú léptekkel és óvatos mozdulatokkal lehet kijavítani.

Hidegzuhany

A megcsalás még a problémákkal fűszerezett kapcsolatokban is hidegzuhanyként éri a másikat. A sokkos állapot elmúltával jönnek a miértek és a hogyan tovább megválaszolhatatlannak tűnő kérdései.

megcsalas3

Van élet a világvége után

Ez az az állapot, amikor minden szerelmes szívén olyan mély seb keletkezik, hogy úgy érezik, a fájdalmat nem lehet kibírni és soha nem fog begyógyulni, vagy megszűnni a szívükből kitépett darab után maradt tátongó űr. Szerencsére van gyógyír, és bár hosszú időnek kell eltelnie, végül csak a heg fogja emlékeztetni őket, milyen kínokat éltek át a másik miatt.

A vezeklés

Valójában a gyógyulás időszaka az, amíg a másiknak szenvednie kell. Küzdenie, hogy életben tartsa a szerelmük pislákoló lángjait. A megcsalás tényét tagadni nem érdemes, viszont ezen felül minden lehetséges módon meg kell próbálnia visszanyernie kedvese bizalmát. Ha elég kitartó, leleményes, és elszánt, illetve a másikból nem sikerült kiölnie minden szeretetet, amit iránta érzett, van esélye a megbocsátásra.

megcsalas1

Új kezdet, új emlékek

Ha úgy döntesz, hogy megadod a lehetőséget a kapcsolat felélesztésére, akkor valóban el kell tudnod engedni a múltat. Enélkül halálra van ítélve a szerelmetek, mivel az örökös kétely és a történtek felhánytorgatása megmérgezi a köztetek lévő sajátos köteléket. Helyette igyekezz előre nézni, új távlatokat nyitni és közös emlékekre szert tenni.

Minden kezdet nehéz…

Főként egy ilyen -ideiglenes – vég után. Nehezen lehet lezárni a múltat és új fejezetbe kezdeni. A korábban megroncsolódott bizalom és szerelem viszont a párok megfelelő kommunikációval, szeretettel, és pozitív gondolkodással új alapokra helyezhető. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ki kell várni, hogy a megcsalás okozta harag, és szomorúság felszívódjon. Így szívükben ismét lesz helye a boldogságnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/