Csak 7 lépés és boldogan éltek?

Nem könnyű rátalálni életünk szerelmére, de még nehezebb megakadályozni, hogy kialudjon a láng. Mit kell tenni, hogy megőrizzük a tüzet?

Arra vágyunk, hogy megtaláljuk a társunkat, aki mellett el tudjuk képzelni a közös jövőnket. Eljön a pillanat, amikor összekötjük egymással az életünket, de hogyan tudjuk mindörökké fenntartani a boldogságot? 7 egyszerű lépés segít abban, hogy ne tudjon kialudni a láng.

Páros álom vagy álom-pár?

A házasság két ember saját kialakított rendszere, mely a szeretetre és a tiszteletre épül. Tudjuk, hogy ki fizeti a számlákat, ki figyel a határidőkre, ki milyen házimunkát végez, vagyis hogy kinek mi a szerepe, hogy a gépezet működjön. Miközben kidolgozzuk a rendszerünket ? mely néha nem működik zökkenőmetesen ? előfordul, hogy a mindennapos teendők sodrásában megfeledkezünk a legfontosabbról: a közös álmunkról. Ez az, ami összeköt minket és nem hagyja, hogy elvesszen a kötelék köztünk. Az álmokat meg kell osztani a másikkal, mert ezeket a kapcsolatunk hajnala óta dédelgetjük és ha megfeledkezünk róla, elhalványul a cél, ami fele tartunk.

Szikrázik a levegő és a lepedő

A szexualitás az egyik legfontosabb összekötő kapocs. Sokkal több, mint fizikai kapcsolat, hiszen ez adja a köztetek lévő érzelmi kötelék mibenlétét. Ez az, amit csak egymással éreztek és éltek át, ami felforrósítja az együttöltött időt. Végül azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy kifogyhatatlan örömforrás számotokra. Az évek vagy évtizedek múlásával viszont egyre nehezebb felfűteni a hitvesi ágyat. A legjobba, amit ilyenkor tenni lehet, hogy fejtetőre állítjuk a világunkat. Incselkedünk és kísérletezgetünk. Hiszen a kedvenc ételét sem kívánja mindig az ember. Néha meg kell kóstolni mást is, hogy rájöjjünk, miért azt szeretjük a legjobban.

Családban marad

Attól kezdve, hogy kimondtátok a boldogító igent, úgy család tagjává váltatok. Mostantól ti vagytok A csapat! Ez azt jelenti, hogy ha gondotok támad egymással, ha a férjed nem ért meg, dühös vagy rá vagy bármi más történt, többé nem hívhatod fel az anyukádat és futhatsz vissza hozzá, hogy elpanaszold neki. Többé már nem vagy kislány. Persze mindig a szüleid csemetéje maradsz, de meg kell tanulnod máshogy viszonyulni a problémákhoz. Együtt kell dűlőre jutni, mert mostantól ti tartoztok egy családba.

Veszekedni is tudni kell

Veszekedés a legjobb családban is előfordul. Ez a szükséges rossz, amiben le tudjuk vezetni a feszültséget. Persze csak akkor, ha nem válunk hisztérikává és mérgezzük meg a kapcsolatot a dühkitöréseinkkel. Meg kell tanulni, hogyan ússzuk meg sérülés nélkül a csetepatékat. A helyes veszekedés alapja, hogy minden körülmény között megmaradjon a másik fél tisztelete. Emellett ? ez főleg a nőkre vonatkozik ? meg kell tanulni fókuszálni. Úgy veszekedni, hogy ne rángassunk elő évekkel korábbi apró sérelmeket, mivel ezeket felesleges felhánytorgatni. A legfontosabb pedig, hogy mindig törekedjünk a békülésre és a probléma megoldására, még akkor is, ha ez csak kompromisszumok között valósulhat meg.

Együtt és egyedül

Nehéz megtalálni az egyensúlyt a közösen és a magányosan eltöltött idő között. Mindkettő nagyon fontos, elengedhetetlen része az egészséges párkapcsolatnak. Vagyis figyelnünk kell rá, hogy ne menjünk a másik agyára és közben ne is érezze magát magányosnak. Az igazi kihívást az eltérő időbeosztások és életritmus okozza. Itt kell kötnünk a legtöbb kompromisszumot, ezért ez egy kényes kérdés minden házasságban.

Jóban, rosszban

Az igazság az, hogy amíg nem teszteli az élet, nem derül ki mennyire erős a köztetek lévő kötelék. A szomorú percekben támasza lenni valakinek az egyik legnehezebb feladat. Viszont ha megtanultatok helytállni és biztos kezet nyújtani , támasza lenni a másiknak, tudni fogjátok, hogy ami köztetek van az sokkal több, mint amiről eddig álmodtatok.

Társas-játék

Egy igazi társ nem csak szerető, hanem a legjobb barátod is. Ismeri minden rezdülésed, tudja mi vidít fel, ha rossz napod van. Hogyan tud neked örömet okozni és mikor kell hagynia, hogy egyedül legyél. A házasságban töltött hosszú évek során, főleg, ha az eddig felsorolt pontokat kipipáltátok, a barátságon már nem kell dolgoznotok. Ez az, ami összeköti a részeket és kitölti a köztetek lévő hézagokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.