Biztos, hogy Ő, biztos, hogy ilyen? – Az online randik

A 21. században élünk, amikor a „randizás” szó már nemcsak romantikus, várva-várt találkozókkal azonosítható, hanem az interneten történő ismerkedéssel is, különösen a tinédzserkor késői szakaszában.

Noha számos szempontból könnyebb a mai tinédzserek élete, mint akár csak tíz évvel ezelőtt, ne higgyük, hogy olyan egyszerű boldogulniuk. A technológia szupergyors fejlődése, amely az elmúlt években végbement, az internetes kommunikáció lehetősége alapjaiban változtatta meg a kései tinédzserkorban levő fiatalok mindennapjait.

Az „online randik” kerültek túlsúlyba, még a fiatal felnőttek körében is. A statisztikai adatok szerint minden évben nő azoknak a száma, akik online kezdték el az ismerkedést és házasság lett a vége.

De mennyire jó, mennyire biztonságos az online ismerkedés?

Ahhoz, hogy az online randizás elindulhasson, előszöris felkészültnek kell éreznünk magunkat hozzá. Az első és legfontosabb kérdés, melyet fel kell tennünk magunknak: készen vagyunk mi erre? Ha a válaszunk pozitív, nézzük át az elérhető lehetőségeket és válasszuk ki azt, ami nekünk a legszimpatikusabb. Rendelkezésünkre áll ma már általános társkereső, speciális társkeresők és akár a közösségi portálok is.

online

A látvány

Ha feljelentkezünk egy ilyen oldalra, a közzétett fotóink legyenek tiszták, színesek és lehetőleg frissek, ne több évesek. Feltölthetünk képeket különböző hangulatban, különféle szögekből és más-más öltözetben. Bemutathatják azokat a tevékenységeket is, amelyeket szeretünk – például lehetnek fesztiválon készült fotók vagy legkedveltebb helyeinken készült fényképek is.

Így a profilunk igazán élő lesz és felkelti a figyelmet. Az obszcén és provokatív képeket kerüljük, mert csak igen rossz tapasztalatokhoz vezetnek!

Beszéljen rólunk a profilunk

Profilunk árulkodik arról, milyen személyiségek lehetünk: jelezhetjük, mit szeretünk, mit nem, milyen hobbink, szenvedélyünk van. Túl sok személyes információt azonban ne közöljünk.

Fontos, hogy ne hazudjunk! Ha valaki a lelki társát keresi, az őszinteség a legjobb út! A hazugság csak még több hazugságot szül. Ha az igazat mondjuk, nem kell szégyenkeznünk, kellemetlenül éreznünk magunkat semmi miatt.

A tisztelet és a megbecsülés fontossága

Az első e-mail legyen precíz és dicsérő, például „a profilodból úgy tűnik, hogy te egy bájos személyiség vagy”. Az első benyomást nem lehet megismételni. Tehát törődjünk másokkal tisztelettel és megbecsüléssel, kezdjünk pozitív hozzáállással. Amikor az emberek randiznak – akár online ismerkedés, akár személyes találkozás után – megvan az esélye annak is, hogy nem lesz a dologból folytatás. De ha így is érezzük, miközben a másik még találkozna, udvarias üzenettel közöljük ezt vele.

shutterstock_7114999

Legyünk óvatosak!

Kockázatok és veszélyek mindig lehetnek, ezért érdemes betartani néhány szabályt. Általánosságban legyünk óvatosak! Első randinál találkozzunk olyan helyen, ahová sokan járnak. Ezt folytathatjuk, amíg nem érezzük úgy, hogy elég jól ismerjük a másikat.

Ne váljunk online randi-függővé! Nemcsak mások életét keseríthetjük meg, hanem a sajátunkat is.

Óvakodjunk a házas emberektől

Kései tinédzserkorban különösen nem tanácsos olyanokkal felvenni a kapcsolatot, akik házasságban élnek. Sajnos, sok ilyen ember feljelentkezik a társkeresőkre. Általában nagyon titokzatosak és sosem tesznek közzé precíz fotókat, mert azt akár egy ismerősük is megláthatja.

Legyünk hát körültekintőek, óvatosak – bízzunk a megérzéseinkben és ne hagyjuk, hogy mások befolyásoljanak döntéseinkben! Így pozitív élményeket gyűjthetünk.

Szerző: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.