Beteges örömök a szexben – a parafília

Mi köze a vérnek, a csonkoknak, vagy a szőrös állatoknak a szexhez? Az örömszerzés eltitkolt, és a társadalom által megvetett, beteges formái a szexben.

A parafília egy összefoglaló elnevezés, amely a szokatlan örömszerző fétiseket, hajlamokat fogja csokorba a szexuális kielégülések körében. Olyan extrém viselkedések tartoznak ide, mint a szőrös állatnak öltözött erotikus kielégülés, más néven szőrmeszex, vagy a necrofília – tehát a halottakhoz köthető szexuális éhség -, illetve más szintén szokatlan és megdöbbentő hajlam a szexben.

A parafília alá tartoznak azoknak az embereknek a fétisei, akiknek többek között a vérző, vizelő, csonkolt ember látványa vágyfokozó érzelmeket kelt szex közben. A lista folytatható, de vajon milyen tünetei és gyógymódjai léteznek a betegségnek?

Perverzió

A szexuális vágyak központja nem a másik, nem egy korban hozzá illő személyéjében testesül meg, hanem fiatalkorúakhoz, tárgyakhoz, furcsa szokásokhoz kötődik. A szexuális izgalom már a tárgyról, személyről, viselkedésről való fantáziáláskor felerősödik, de ez nem minden esetben elégíti ki a beteget.

Amikor a parafília több változata is megfigyelhető ugyanannál a személynél, azt a pszichológia a szexuális preferencia multiplex zavarának nevezi. Ilyenkor ajánlatos mielőbb orvosi segítséget keresni!

Tünetei

A személy zavaros viselkedése már gyanús lehet a környezetnek. Attól függően, hogy a parafília melyik változata alakult ki a betegnél, megfigyelhető az agresszió, a bűntudat, a zavarodottság, de gyakori szégyenérzet is.

Fotó: 123rf.com

Egyértelműbb jelek közé tartozik a tárgyak iránti erőteljes szexuális vonzalom kifejezése, az ehhez kötődő maszturbáció, illetve az izgalmi állapot elérése szokatlan helyzetben, vagy például a fájdalom és a szenvedés keresése.

Pszichológiai estet

A parafília bizonyos ágait, mint a pedofíliát, tehát a fiatalkorúakkal folytatott szexuális viselkedést, a törvény bünteti. Ugyancsak börtön vár azokra, akik a halott emberekkel szereznek örömöt maguknak. A törvénybe ütköző magatartás is mutatja, hogy ezt a fajta viselkedést a társadalom nem tolerálja, sőt megveti.

A parafíliában szenvedők gyakran állnak pszichoterápiás kezelés alatt, hogy hajlamukból kigyógyítsák őket. Ez azonban többnyire eredménytelen, még abban az esetben is, ha a kezeléseket gyógyszeres kúrákkal egészítik ki.

Miért aggasztó?

Mentális zavarról van szó, melynél figyelembe kell venni, hogy a legtöbb esetben a beteg nincs tudatában a helytelen viselkedésének. Vágyainak teret adva követi el a szokatlan élvezeteket. Ezek egy része, például a tárgyakhoz – adott esetben a cipőkhöz, vagy fehérneműkhöz köthető beteges vonzalom -csak magára a személyre vonatkozik, így sajátos viselkedése másra nézve nem jelent veszélyt.

A parafília más változatai azonban a partner beleegyezése nélkül, olykor erőszakos cselekedetekkel kapcsolódnak össze, mely lelki, testi szenvedéshez vezet. Ezeket tehát mielőbb fel kell deríteni és megkezdeni a beteg kezelését.

Az egyik legszexszibb edzésforma – a szép testért

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  Ezt soha nem tapasztaltam!!
  Ilyen is létezik!!!???
  Hát ez furcsa…
  Az ember mindig tanul…….
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.