Az óraketyegés gyorsíthatja a családalapítást?

Ismert, hogy a nők biológiai órája egyre inkább ketyeg közeledve ahhoz a korhoz, amikor itt lenne az ideje gyereket vállalni. Egy érdekes tanulmány most rávilágított, hogy a valódi óra ketyegésének hangja felgyorsíthatja ezt az időt – legalábbis gondolatban – írja a Fox News.

A Human Nature című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében nőket és férfiakat kérdeztek meg gyerekvállalási terveikről, beleértve hogy mikor szeretnének megházasodni és gyerekeket vállalni és mennyire hajlandóak kompromisszumot kötni társaik és egy kiegyensúlyozott párkapcsolat kedvéért. Azt találták, hogy a tényleges óra ketyegésének hangja befolyásolta a nők válaszát, valószínűleg azért mert az tudat alatt összekötik az idő műlásával.

óra2

Az óra ketyegésének hangja olyan irányba változtatta meg a nők házassággal és gyerekvállalással kapcsolatos elképzeléseit, hogy válaszukban jóval korábbra tették ezt a kort, amikor a megfelelő párválasztással és családalapítással kell foglalkozniuk.

Társadalmi-pénzügyi háttér tekintetében inkább az alacsonyabb jövedelműek és iskolai végzettséggel rendelkezők tették jóval korábbra a gyerekvállalás idejét, mint azok, akik jobb anyagi körülmények között nőttek fel és tanultabbak voltak.

Nem meglepő ugyanakkor, hogy a férfiakra, akik egyébként is szeretik kitolni a házasság és a gyerekvállalás idejét, nem volt ilyen hatással a ketyegő óra hangja.

Forrás: Orientpress.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.