Az éltető orgazmus

A feleségem szeret velem szex közben beszélgetni. Most is egy szállodából hívott – Woody Allen.

A szexológiai kutatások szerint egy átlagos szerelmi aktus körülbelül 10 percig tart, az előjátéktól a férfiak orgazmusáig. A férfiak 75 százaléka behatolás után két perccel már a tetőponton van.

Egészséges párok esetében, zavartalan körülmények között, 15-30 perces előjáték után nagyjából 10-15 percig tartó közösülés elegendő szokott lenni a női orgazmus eléréshez. Ezzel szemben, a 10 percnyi előjáték hiánya miatt, a nőknek átlagosan 75 százaléka nem juthat el az orgazmusig.

szex

A tanulmány szerint az asszonyok 10 százaléka még sohasem élt át orgazmust a partnerével, legfeljebb önkielégítéssel. Mindezt súlyosbítja, hogy a nőknek pusztán a 41 százaléka közli szexuális kívánságait a partnerével. Statisztikailag egy párkapcsolatban hetente 1-2-szer történik szex. Ha többnyire nem jutnak el az orgazmusig, akkor a heti 1-2 alkalom inkább sok nekik, mint kevés. Merthogy akkor nem élvezet, hanem nyűg a testi kapcsolat.

A férfiak izgalomba kerüléséhez leginkább látvány (vizuális) ingerek kellenek, míg nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a taktilis ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelykörnyéki nedvesedés, a lubrikáció. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez, elég a vizuális inger, vagy fantázia is. Akik, eddig a szintig sem jutnak el, azokat frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmus zavarról beszélhetünk.

A csikló sokkal érzékenyebb, mint a pénisz, itt találhatók a legérzékenyebb szövetek. A hüvelynél is ezerszer érzékenyebb. A csúcsában több az idegvégződés, mint a nyelvben vagy a test bármely más részén. A csiklóba mindkét oldalról négyezer idegszál érkezik, és a nyolcezer idegszál ebben a kis fejben gyűlik össze. A péniszben összesen csak mintegy négy-hatezer idegvégződés van. A csikló nem pusztán egy mágikus gomb. Az orgazmus után az izmok nem ernyednek el teljesen, ez az egyik oka annak, hogy a nőknél többszörös orgazmus is előfordul.

halo3

A nők többségénél, 60-70 %-ánál elsődlegesen csikló orgazmusról beszélhetünk. A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével, jut el legkönnyebben az orgazmushoz. A hüvely izgalmi beidegzettsége szegényesebb. A hüvely felső kétharmad részén relatív ritkák azok az idegvégződések, melyek izgalmat keltenek, vagy szerepet játszanak az orgazmus elérésében. A hüvely bejárati és alsó harmad része azonban szexuálisan érzékeny.

A hímvessző hosszúságának alig van jelentősége közösülésnél. Az orgazmus mindkét estben ugyanaz. A hüvelyi orgazmus ugyan hátul alakul ki, mégis ugyanannak a csikló-kötegnek az izgalma váltja ki. A nők háromszor, négyszer annyi stimulálás után képesek elérni a csúcsra, mint a férfiak.

Sokszor a körülmények miatt nem sikerül az orgazmus. A nők mintegy 30-50 %-nak lehet elsődlegesen hüvelyi orgazmusa. A nők hüvelyében 1000x kevesebb idegvégződés van, mint a csiklójukban. Egyértelmű, hogy a csikló érzékenyebb. Ez a természet bölcsessége, ugyanis, ha a nők ugyanolyan érzékenyek lennének a hüvelyükben, hogy bírnák ki a szülés fájdalmát. Nem véletlen az, hogy annyira fontos az előjáték szerepe. A nők szexuális izgalma a szavakkal, tettekkel, a simogatással, csókolózással kezdődik, és a csiklóingerléssel fejeződik be.

szex

A nők orgazmusa többször megismételhető gyors egymásutánban, akár 7-10 másodpercenként is. A nő egész élettörténete befolyásolja szexuális reakcióit. Ha a pszichológiai gátlás hatására a nő nem tudja átadni magát az eseménynek, akkor az orgazmus és az intenzív örömérzés a gátlás miatt nem jön létre megfelelő lokális inger hatására sem.

Bizonyos szervi betegségek és anatómiai okok kivételével minden nőnek megvan az az élettani képessége, hogy eljusson az orgazmus állapotába. Viszont sok nőnek különböző okokból nincs meg a pszichológiai képessége ahhoz, hogy az orgazmust és a szexuális kielégülést megismerje.

Fodor Miklós Szex újratöltve című könyve alapján készült a cikk.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.