Az első ágyjelenet

Válassz gondosan, mert a szüzesség elvesztése olyan nyomot hagy bennünk, ami kihat mindegyik párkapcsolatunkra.

A szexualitás a kapcsolat tartópillére. Ha az ágyban nincs meg az összhang, az kihat a teljes kapcsolatra. Hiába érzik ezt a párok, olykor mégsem tudnak felülkerekedni a problémákon. A szociológusok legújabb megfigyelései szerint minden szexuális probléma gyökere életünk első együttlétéből ered. Tehát nem árt, ha kétszer is meggondoljuk, kivel, hol és hogyan veszítjük el a szüzességünket!

 

A szüzesség metaforái

A szüzesség elvesztését tekinthetjük ajándéknak, megbélyegzésnek vagy a beavatási rítusok egyikének. Ez a felfogás egyben alapvetően meghatározza, milyen elvárásaink lesznek az első együttlét előtt. Majd azt követően minden későbbi tapasztalatunk hozzájárul ahhoz, hogyan fogunk viszonyulni és viselkedni a szexuális együttlétek alatt.

shutterstock_2599040

A legfontosabb kincs

Főként a nők számára a szüzességük elvesztése egy ajándék, melyet csak az életük fontos szereplőjével oszthatnak meg. Azok, akik így vélik, többnyire erős vallási meggyőződéssel nevelkedtek, mely szerint a házasság előtti szex bűn. Bár egyre kevesebben vállalnak önmegtartoztatást a vallásos emberek közül, mégis úgy érzik, szexuális kapcsolatot csak az arra érdemes emberekkel szabad létesíteni.

 

A szüzesség, mint teher

Míg az előző esetben a nők fele billent a mérleg, a szüzességet teherként megélni a férfiakra jellemzőbb gondolkodásmód. A sztereotípiák miatt sokak felfogása szerint a férfi dolga, hogy tapasztalt legyen, aki irányít az ágyban. Emiatt egy bizonyos kor felett egyre kellemetlenebb érzés, és gátlást okoz, ha még mindig szüzek.

shutterstock_20949028

Legtöbbször megpróbálják eltitkolni tapasztalatlanságukat. Mivel egyre inkább frusztrálva érzik magukat attól, hogy még mindig nem tapasztalták meg a testi gyönyöröket, gyakran egy ismeretlennel, egy éjszakás kaland során veszítik el a szüzességüket és szabadulnak meg végleg a terhüktől.

 

A következő lépés az ágy

Azok, akik a szüzesség elvesztését egy rituális szertartásnak fogják fel, egyszerűen azt a nézetet vallják, hogy ez a felnőtté válás velejárója. Nem lehet elkerülni, egyike azoknak a fontos eseményeknek, melyeket meg kell tapasztalni. Számukra nem okoz csalódást, ha az első együttlét nem örömteli. Nekik többnyire nem az aktus milyensége számít, hanem hogy túlessenek rajta. A későbbiek során pedig majd megtanulják, hogyan kell valójában csinálni.

shutterstock_45569908

 

Tapasztalatok

A szociológiai felmérés azt mutatta ki, hogy azok az emberek, akiknek nem volt kellemes élmény a szüzesség elvesztése, életüknek ezt a részét egy fejezetként fogják fel. Így képesek új lapot kezdve ismét bízni abban, hogy a következő próbálkozás sikert és örömöt fog jelenteni.

 

Hova tartozol?

Mindenki el tudja dönteni, melyik kategória illik leginkább rá. Ha a pároddal problémáitok vannak az ágyban, érdemes visszamenni a kezdetekhez és végiggondolni, számotokra mit jelent a gyönyör szerzése, és hogyan szeretnétek megtapasztalni. Ha megérted a partnered, rájöhetsz, hol a problémátok gyökere és hogyan kezelhető.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.