Az a bizonyos első – mit csináljunk első szeretkezéskor?

A szex egy igen összetett dolog, akár tapasztaltuk már, akár nem. Pubertás korban a fiatalok kezdik felfedezni saját magukat. A következő lépés pedig a szex iránti érdeklődés. Hogyan is kezeljük az első alkalmat?

Egy pubertáskorba lépő gyermek már sokat foglalkozik a saját testével, felfedezi azt, újdonságokat tapasztal meg. Nem sokkal később fantáziálni kezd a szexről, ám az első igazi szexuális élmény a fantáziákhoz képest is nagyon új. A másik testének felfedezése ugyanis rengeteg új információval szolgál. Akik első alkalommal szeretkeznek, minden pillanattól valósággal el lesznek bűvölve, amelyen átesnek, ahogyan egyik percről a másikra haladnak előre ebben a csodálatos folyamatban.

Teljesen természetes, hogy első alkalommal feszültek vagyunk, szeretnénk mindent jól csinálni, de ez ilyenkor nem mindig sikerül. Lássuk, milyen problémákkal szembesülhetnek a fiatalok az első szex alkalmával!

1.A szex önmagában

A szex természetes érzéseket ébreszt a testben, felkelti az igényt a mentális és fizikai kielégülésre. Ez az érzés a pubertás utáni időszakban teljesen normális. Az agyban kezdődik, a szerelem érzésével és azzal végződik, hogy a testben megjelenik az igény a fizikai eggyéolvadásra is. Az agy „lehűl”, míg a test óriási kielégülésen megy keresztül.

Mi kell ahhoz, hogy az első szex megtörténjen? Ha a szenvedély már meg is van, jó, ha mentálisan fel vagyunk erre készülve. Ne siessük el, szánjunk arra is időt, hogy szép lassan felfedezzük egymás testét. Próbáljunk megnyugodni! Az első szex alkalmával gyakori az idegesség. Ez nem fog segíteni, ezért jobb, ha egymás felfedezése során igyekszünk kissé lenyugodni.

shutterstock_72742540

2.Előkészületek

Mire mindketten eldöntjük, hogy eljött az első szeretkezés ideje, minden bizonnyal túlvagyunk már jó néhány ölelésen, csókon és érintésen. Ezek a dolgok mind közelebb visznek minket egymáshoz. Nem probléma, ha egyik fél sem szeretkezett még korábban.

Kezdjük a dolgot szokványosan, egy kellemes beszélgetéssel, érezzük jól magunkat és maradjunk könnyedek. A jó szexhez minden mentális feszültséget érdemes elengedni. Legyen hát megfelelő a helyszín és legyen bőven időnk. Ne fogyasszunk nehéz ételt közvetlenül előtte, de jobb, ha nem is az azt megelőző 2-3 órában esszük degeszre magunkat. A megfelelő pihenés mindig fontosabb, hogy több energiánk legyen.

Készítsük elő az ágyat is. Legyen olyan kényelmes, ahogy szeretjük. Teremthetünk hangulatot a szobában kellemes illattal, oltsuk le a nagy fényeket, inkább csak hangulatlámpa világítson. Ha van légkondícionáló, állítsuk egy elfogadható hőmérsékletre (akkor is legyen jó, ha meztelenül vagyunk), ugyanez igaz a fűtésre is. Mindez egy igen kellemes légkört teremt az első alkalomhoz.

Legyen kéznél az óvszer. Mielőtt nekilátunk a dolognak, fürödjünk meg együtt, ha lehet. Ez igazán relaxálja az embert!

3.Kezdjünk az előjátékkal

Mostmár készek vagyunk arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Kezdésnek legjobb, ha lefekszünk, ölelkezünk és csókolózunk, ahogyan korábban bizonyára tettük is. A nők általában jól reagálnak a vállakra, a fülekre és a torok tájékára adott csókokra – ezt a férfi nem mindig tudja, de minden esetben jó tanács, hogy a lány fogja meg a fiú kezét és irányítsa oda, ahol jólesik neki az érintés.

shutterstock_73278895

A férfi partnert igazán felizgatja, ha a heréit érinti meg a lány és a pénisz alsó részétől a felső része felé halad. A női partnert a mellek érintésével, dörzsölésével vagy a mellbimbó szopogatásával érdemes izgatni. Mindkét mellel el lehet „játszadozni”, amíg a lány le nem állítja a fiút. Ekkor itt az ideje annak, hogy a fiú keze a csiklóra vándoroljon és gyengéden kezdje ujjával dörzsölgetni azt – egy kicsit keményebbé és kiemelkedőbbé válik az izgalom hatására.

Ez jó időpont lehet arra, hogy kipróbáljuk a 69-es pozíciót, vagyis amikor úgy fekszünk, hogy a szánk a partner nemi szervét érinti. A lány elkezdheti szopogatni a fiú péniszét, miközben a fiú a lány csiklóját izgatja tovább a nyelvével. Jó ötlet, ha a fiú gyengéden bevezeti egyik ujját a lány hüvelyébe. Miközben az ujjával halad előre, egy érdes felülettel fog találkozni, rögtön a szeméremtest belső felének elülső részén – ez az izgalom pontja, és ha a fiú mélyebbre juttatja az ujját, egy puha izmot fog érzékelni, ez a G-pont. Érdemes ezen a ponton kicsit többet elidőzni. A hüvelyi izgalom jele, hogy egy kis folyadék távozik a hüvelyből, nem kell megijedni, ez nem vizelet.

4.Itt az ideje megtenni

Mostanra jó eséllyel mindkét fél készen áll arra, hogy a behatolás is megtörténjen. Milyen pozíció a legjobb ilyenkor? Alapvetően a misszionáriust szokták javasolni, de ha elég magabiztos a fiú és a lány is, utóbbi akár lovaglópozícióba is helyezkedhet. Ez számára könnyebbé teszi a behatolást. Olyan pozícióba helyezkedjünk, ami mindkettőnk számára kényelmes. A szex végeztével teljesen normális, hogy a fiú és a lány is kimegy a mosdóba és elrendezi magát, megmossa a nemi szervét.

5.Első szex alkalmával szembesülhetünk néhány kínos szituációval

Nem ritka, hogy amikor először kerül sor a szeretkezésre, a férfi partner túl korán elélvez vagy a női partner túl hamar „lehűl”. Ezt mindketten igen rosszul élhetik meg, de nem kell idegeskedni – ilyen esetben egy kis időre van szükség. Nyugodjunk meg, pihentessük a dolgot egy kicsit, esetleg kapjunk be egy finom csokoládét is utána vágjunk bele ismét az egész folyamatba.

A lányok egy részénél a behatolás fájdalmas lehet – ám ha megfelelően elő vannak erre készítve, nem kellene, hogy fájdalmat érezzenek.  Erre is szánni kell időt! A fiúnál is előfordulhat fájdalom, lassan, nyugodtan lehet az ilyen szituációkat kezelni – és nem kell feladni!

shutterstock_48064822

Ahhoz, hogy a kínos helyzeteket elkerüljük, mentálisan fel kell készülnünk a szexre – érdemes megfelelő ismeretekkel rendelkeznünk a másik testének működéséről. Ha a partnerek közül valamelyik tapasztaltabb, az sokat segíthet a másiknak.

A fiúk sokszor hiszik, hogy a pénisz mérete gond lehet szex közben – de ez nem igaz. A hüvely ugyanis olyan szerv, amely alkalmazkodik bármilyen mérethez és így képes az orgazmusra is.

Első szex alkalmával a gumióvszer a legjobb megoldás a nem kívánt terhesség ellen. Még ha tablettával védekezik is a lány, az aktus után érdemes azonnal felkelnie és kimosnia a nemi szervét, vagy megbeszélni, hogy az ejakuláció a testén kívül fog történni.

A jó szex alapja, hogy ismerjük egymás testét és tudjuk, hogyan hozzuk izgalomba, hogyan gondoskodjunk a másikról.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.