Álmok és ex – 5 tipp, hogy lezárjuk az egészet!

Gyakran jár a volt párunk a fejünkben?

Sokan szeretnének megszabadulni az ex iránti érzéseiktől, a róla szőtt álmaiktól, mely nem csak rossz érzést, bizonytalanságot is szül. Lássuk, mit tehetünk.

Ki ne kapta volna már azon magát, hogy egyszer-egyszer ismét az exkedvese jár az eszében? Vagy netán betolakodik az álmaiba, amikor azt hitte, már lezárta az egészet magában?

Az exről szóló álmok nagyon kellemetlenek lehetnek. Senki sem szeret a volt szerelmére gondolni, amikor az már nincs vele, különösen, hogy nyugodt éjszakákat szeretne. Az exről való gondolkodás nemcsak stresszt okoz, hanem bizonytalanságot is. S minél gyakoribb, hogy eszünkbe jut, annál inkább felmerül bennünk: vajon valóban túltettük magunkat a szakításon?

Leállíthatjuk az exről való gondolkodást, álmodozást, ha tudatosítjuk magunkban, mi is történik.

1. Vissza akarjuk kapni? Nem biztos

Ha az ex szerepel álmainkban, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy vissza akarjuk kapni. Valószínűleg csak arról van szó, hogy tudat alatt is igyekszünk túllépni a történteken. Ez a szenvedélyünk reprezentációja, valamint annak megelevenedése, mennyire szerettük a másikat.

Fotó: 123rf.com

2. Az első szerelem

Mi a helyzet, ha továbbléptünk, mégis megjelenik álmainkban az ex? Ebben az esetben általában jelentős szerepet játszott az életünkben, például ő volt az első szerelmünk – s ez szinte mindig komoly nyomot hagy.

3. Mindez inkább rólunk szól

Az exről szóló álmok azt is jelenthetik, hogy dolgoznunk kell magunkon. Annak jelei, hogy magunkra kell fókuszálnunk, ahelyett, hogy rá gondolunk, aki öntudatlanul is betolakszik az elménkbe.

4. Ne gondoljunk rá egyáltalán!

Az első lépés az, hogy ne gondolkozzunk az egészen. Minél többet elemzi az ember a helyzetet, annál inkább álmodozik az exről. Ha kiküszöböljük annak esélyét, hogy gondoljunk rá, az segít véget vetni az álmodozásnak.

5. Írjuk le!

 

Írjuk le a gondolatainkat. Sokat segít összegyűjteni őket, egyúttal egyensúlyban maradni. Vezessünk naplót és írjuk ki magunkból, ami bánt, vagy csak, amit gondolunk. Ezzel lehetővé tesszük a magunk számára a stressz és az álmokkal kapcsolatos szorongás letételét.

Olvasd el ezt is!

Videó – Kapcsolattartás az exekkel?

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.